Netflix deelt eerste beelden en releasedatum van nieuwe Tomb Raider-serie 'The Legend of Lara Croft'

TV en Series
zaterdag, 01 juni 2024 om 21:05
tombraider00 00 33 18still012
Netflix heeft de eerste beelden en de releasedatum van de nieuwe animatieserie Tomb Raider: The Legend of Lara Croft onthuld. De serie, waarin Marvel-actrice Hayley Atwell haar stem leent aan de iconische avonturier Lara Croft, zal vanaf 10 oktober te zien zijn.
Gebaseerd op de populaire Tomb Raider-videogames ontwikkeld door Crystal Dynamics, speelt de serie zich af in de continuïteit van de reboot-trilogie die begon in 2013 en eindigde met Shadow of the Tomb Raider in 2018. Hierdoor bouwt het verhaal voort op de gebeurtenissen uit deze games en slaat het een brug naar de originele gamereeks.
Hayley Atwell, bekend van haar rol als Peggy Carter in het Marvel Cinematic Universe, vertolkt de rol van Lara Croft. Ze wordt bijgestaan door Allen Maldonado als de tech-expert Zip en Earl Baylon, die opnieuw de rol van Jonah Maiava speelt, een personage uit de recente videogames.
Het verhaal van Tomb Raider: The Legend of Lara Croft begint na de gebeurtenissen van de Survivor-trilogie, bestaande uit Tomb Raider, Rise of the Tomb Raider, en Shadow of the Tomb Raider. Lara heeft haar vrienden achtergelaten en is begonnen aan gevaarlijkere solo-avonturen. Wanneer een krachtig Chinees artefact wordt gestolen uit Croft Manor, wordt ze gedwongen terug te keren naar huis.
Dit zet haar op een wereldwijde zoektocht naar de dief, die een onverwachte persoonlijke band met haar blijkt te hebben. Gedurende haar reis zal Lara diep in vergeten tombes afdalen en geconfronteerd worden met haar ware zelf, terwijl ze probeert te bepalen wat voor soort held ze wil zijn.
Met Tomb Raider: The Legend of Lara Croft zet Netflix zijn traditie voort om geliefde videogameseries naar het scherm te brengen, na eerdere successen zoals The Witcher en Castlevania. De verwachtingen zijn hooggespannen. De serie is vanaf 10 oktober te zien op Netflix. Bekijk hieronder de eerste trailer.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!