Nieuwe horrorfilm van Japanse regisseur Takashi Miike nu te zien op Netflix

Films
zaterdag, 01 juni 2024 om 19:00
column 31
De Japanse cinema staat bekend om zijn unieke en vaak grensverleggende benadering van horror, en niemand belichaamt deze stijl beter dan de iconische regisseur Takashi Miike. Met zijn nieuwste film Lumberjack the Monster brengt Miike ons een bloedstollende ervaring.
Lumberjack the Monster is gebaseerd op de roman Kaibutsu no Kikori van Mayusuke Kurai en volgt het verhaal van Akira Ninomiya, een meedogenloze advocaat vertolkt door Kazuya Kamenashi. Ninomiya schuwt geen enkel middel om zijn doelen te bereiken, tot hij op een nacht zelf het slachtoffer wordt van een brute aanval door een onbekende dader met een monsterlijk masker. Wonder boven wonder overleeft hij de aanval, maar de gebeurtenis laat hem diep getraumatiseerd achter. Gedreven door wraakzucht besluit Ninomiya zijn aanvaller op te sporen en ter verantwoording te roepen.
Terwijl Ninomiya zijn persoonlijke vendetta uitvecht, wordt de stad opgeschrikt door een reeks gruwelijke moorden. De slachtoffers worden gevonden met hun hersenen verwijderd, en de politie staat voor een raadsel. Het masker van de dader, afkomstig uit het prentenboek Monster Woodcutter, voegt een extra laag van macabere mysterie toe aan het verhaal. Terwijl de politie koortsachtig op zoek is naar de seriemoordenaar, volgt de kijker Ninomiya in zijn obsessieve zoektocht naar gerechtigheid.
Takashi Miike, bekend van films als Audition en Ichi the Killer, staat bekend om zijn onconventionele en vaak schokkende filmstijl. Met meer dan 115 films op zijn naam blijft Miike verrassen en choqueren. Lumberjack the Monster is hierop geen uitzondering. De film, geschreven door Hiroyoshi Koiwai, is een perfecte mix van horror en misdaad, waarbij Miike zijn kenmerkende flair voor het gruwelijke tentoonstelt.
Lumberjack the Monster is nu te zien op Netflix. Bekijk hieronder de trailer.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!