Bill Skarsgård keert terug als Pennywise in de nieuwe It-serie 'Welcome to Derry'

TV en Series
vrijdag, 31 mei 2024 om 10:15
6lvsrgm83uywlrltcvgmwhfkyo0
Bill Skarsgård kruipt opnieuw in de huid van de bloeddorstige Pennywise in de nieuwe IT-spin-off serie Welcome to Derry. De langverwachte HBO-prequelserie, die gepland staat voor 2025, brengt de griezelige clown terug naar het fictieve stadje Derry, Maine.
In Welcome to Derry, een serie geproduceerd door Warner Bros. Television, werkt Skarsgård samen met bekende namen uit de eerdere IT-films. Regisseur Andy Muschietti, die verantwoordelijk was voor zowel IT (2017) als IT Chapter Two (2019), zal vier van de negen afleveringen regisseren. De productie wordt verder versterkt door Barbara Muschietti en Jason Fuchs, die ook betrokken waren bij de eerdere films.
Skarsgård's terugkeer als Pennywise is niet alleen een slimme zet voor de continuïteit van de franchise, maar ook een manier om fans te verzekeren van de kwaliteit en intensiteit die ze van de films gewend zijn. De 1960's setting van de serie biedt een verfrissende nieuwe achtergrond, ver weg van de tijdlijn van de originele films die zich in de late jaren '80 afspeelden. Dit opent de deur voor nieuwe verhalen en een diepere verkenning van Pennywise's oorsprong.
In IT Chapter Two werd een glimp van deze oorsprong getoond door een oude foto van een clown zonder make-up, gespeeld door Skarsgård. Hoewel dit mogelijk een manipulatie van de entiteit was, geeft het de serie de mogelijkheid om dit verhaal verder te verkennen en zo de mythologie van Pennywise verder uit te diepen.
De beslissing om Skarsgård terug te halen vermijdt ook een potentieel controversiële hercasting. Na Tim Curry's iconische vertolking van Pennywise in de 1990 miniserie, was het al een uitdaging om een nieuwe acteur te vinden die het publiek kon overtuigen. Skarsgård's vertolking in 2017 werd breed geprezen en het opnieuw casten van de rol zou riskant kunnen zijn.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!

EXCLUSIVE: A familiar face is coming back to terrorize the children of Derry, Maine. Bill Skarsgård is set to star in and executive produce the Max original series ‘Welcome To Derry’ (working title). He will be reprising his role as It/Pennywise from the hit 2017 New Line…

Image
1.1K
Reply