Konami onthult meer details over 'Silent Hill 2' en nieuwe bioscoopfilm 'Return to Silent Hill'

Games
vrijdag, 31 mei 2024 om 11:15
pjiurtxcnpcxue2dp3orhx9udrd
Tijdens het Silent Hill Transmission-event heeft Konami meer details onthuld over de aankomende Silent Hill-game en de nieuwe film Return to Silent Hill. Gisterenavond kregen fans tijdens Sony's State of Play al de eerste beelden en informatie over Silent Hill 2 te zien, maar nu is er ook meer nieuws over de aankomende bioscoopfilm.
De uitzending begon met een uitgebreide 13 minuten durende gameplay-preview van Silent Hill 2, waarin onder andere de sinistere verpleegsters in Brookhaven en de verschijning van de angstaanjagende Flesh Lip voorbij kwamen. Pre-orders voor het spel zijn nu geopend op Steam en de PlayStation Store, waarbij bonussen zoals het Mira the Dog-masker en het exclusieve PS5 Robbie the Rabbit-masker worden aangeboden.
Naast de game onthulde Konami ook nieuwe details over de film Return to Silent Hill, geregisseerd door Christophe Gans. Gans beschreef de film als "een passieproject" en benadrukte zijn bewondering voor de eerste vier Silent Hill-spellen, die hij als meesterwerken beschouwt.
De film is een directe adaptatie van Silent Hill 2 en volgt James (gespeeld door Jeremy Irvine), een man die gebroken is na de scheiding van zijn geliefde (Hannah Emily Anderson). Een mysterieuze brief leidt hem terug naar Silent Hill, waar hij geconfronteerd wordt met een getransformeerde en angstaanjagende stad.
Gans legde uit dat de film dieper ingaat op psychologische horror in vergelijking met zijn eerdere werk. "De eerste film was een epische reis van horror, terwijl deze film meer aanvoelt als een duik in psychologische horror." Ook onthulde hij dat de productie van de film werd geholpen door een team van enthousiaste Silent Hill-fans, wat het setdesign en andere elementen ten goede kwam.
Silent Hill 2 is vanaf 8 oktober verkrijgbaar voor PlayStation 5 en PC via Steam. Een releasedatum van Return to Silent Hill laat nog even op zich wachten.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!