Silent Hill-franchise keert terug naar de bioscoop met de nieuwe film 'Return to Silent Hill'

Films
donderdag, 16 mei 2024 om 18:00
sh
De legendarische Silent Hill-franchise keert terug naar het witte doek met Return to Silent Hill, de nieuwste adaptatie van de succesvolle horror-anthologie videogame-serie. Variety heeft als eerste een blik geworpen op het beroemde Pyramid Head-monster in de door Christophe Gans geregisseerde film.
Na het regisseren van Silent Hill in 2006 keert Gans terug om het volgende deel te regisseren vanuit een script dat hij samen met Sandra Vo-Anh en William Josef Schneider heeft geschreven. Het project wordt geproduceerd door Victor Hadida voor Davis Films, Molly Hassell voor Hassell Free Productions en David Wulf.
Return to Silent Hill is gebaseerd op Silent Hill 2, het tweede en meest populaire spel in de succesvolle videospelserie van Konami. Oorspronkelijk uitgebracht in 2001 voor PlayStation 2, wordt Silent Hill 2 algemeen beschouwd als het beste spel in de serie (en introduceerde het personage Pyramid Head).
Jeremy Irvine schittert in de film als James, een gebroken man nadat zijn relatie met de liefde van zijn leven, Mary (Hannah Emily Anderson), eindigt. Volgens de officiële beschrijving van de nieuwe film begint de actie "wanneer een mysterieuze brief van haar hem terugroept naar Silent Hill, hij een eens herkenbare stad vindt getransformeerd door een onbekend kwaad."
Terwijl James wanhopig naar Mary zoekt, komt hij angstaanjagende wezens tegen en begint hij het mysterie te ontrafelen van wat er met de stad is gebeurd. "Naarmate hij dieper in de duisternis afdaalt, leiden de geheimen die hij ontdekt naar een angstaanjagende waarheid, en James vindt zichzelf worstelend om lang genoeg stand te houden om zijn enige ware liefde te redden."
Return to Silent Hill is de derde film in de serie, na Silent Hill uit 2006, met in de hoofdrollen Radha Mitchell, Sean Bean en Laurie Holden, die wereldwijd $100 miljoen opbracht, en zijn vervolg uit 2012 Silent Hill: Revelation.
De horror-videogamefranchise trekt meer dan 10 miljoen gamers wereldwijd aan en blijft ook zijn invloed uitbreiden. In 2022 kondigde Konami plannen aan om het spel Silent Hill 2 in een nieuw jasje te steken, evenals drie andere nieuwe spellen.