Netflix-remake van horrorfilm 'The Boy Behind the Door' vanaf vandaag te zien

Films
donderdag, 16 mei 2024 om 15:00
monster
Een duistere thriller uit 2021, genaamd The Boy Behind the Door, heeft een remake gekregen onder de titel Monster, geregisseerd door Rako Prijanto. Deze nieuwe Indonesische versie, die gebaseerd is op het intense werk van Justin Powell en David Charbonier, is vanaf vandaag te zien op Netflix.
Monster vertelt het verhaal van een meisje dat ontvoerd wordt en naar een afgelegen huis wordt gebracht, een verhaal dat lijkt op het origineel waarin de twaalfjarige Bobby en zijn vriend Kevin worden ontvoerd vanuit een park.
Wat deze remake opvallend maakt, is de verandering in de hoofdpersonages en een interessante toevoeging: een van de hoofdpersonages is doofstom, wat betekent dat er weinig gesproken wordt in de film, wat de spanning van de horror-thriller nog verder vergroot. Monster kiest ervoor om de nadruk te leggen op geluidseffecten, montage en suspense, waarbij dialoog minder prominent aanwezig is. Ideaal dus voor degenen die moeite hebben met het kijken van niet-Engelse of Nederlandse films.
"Deze film is non-verbaal. Het gaat over een kind van negen jaar dat een tragedie meemaakt en hoe intuïtief hij met die situatie omgaat. Er is onschuld die we willen benadrukken," zei Rako in gesprek met Empire XXI.
Hoewel Monster niet de eerste film is in het horrorgenre die het gebruik van dialoog beperkt, denk bijvoorbeeld aan de geweldige horror-sci-fi No One Can Hear You op Disney+, lijkt deze Indonesische herinterpretatie van The Boy Behind the Door een veelbelovende toevoeging te zijn aan het Netflix-aanbod.
Nog niet overtuigd? Bekijk dan hieronder de officiële trailer om de beklemmende sfeer te proeven die Prijanto naar het kleine scherm brengt. De film is spiksplinternieuw dus zelfs een IMDb- en Rotten Tomatoes-score laten nog even op zich wachten. Monster is nu te zien op Netflix. Ga jij kijken?
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!