Lionsgate maakt officieel nieuwe John Wick spin-off bekend met Donnie Yen in de hoofdrol

Films
donderdag, 16 mei 2024 om 16:00
john wick
Donnie Yen heeft een overeenkomst getekend om zijn rol als Caine, de zeer bekwame, blinde huurmoordenaar geïntroduceerd in John Wick: Chapter 4, opnieuw te vertolken in een nieuwe film van Lionsgate die volgend jaar in Hong Kong wordt opgenomen, zo kondigde de studio afgelopen woensdag aan.
De nieuwe film werd ontwikkeld als onderdeel van de recent aangekondigde deal van Chad Stahelski met Lionsgate om het John Wick-universum uit te breiden en zal worden begeleid door franchise-producenten Basil Iwanyk en Erica Lee (John Wick: Chapters 1 tot 4) en Stahelski (John Wick: Chapters 3 & 4, Ballerina). Het script is geschreven door Robert Askins, de Tony-genomineerde schrijver van het toneelstuk Hand to God, die ook heeft gewerkt aan series als The Umbrella Academy en The Son.
Lionsgate’s Caine-film is slechts de nieuwste uitbreiding van een miljardenactiefranchise, die afgelopen najaar de Peacock-miniserie The Continental: From the World of John Wick lanceerde. Als volgende op de lijst, op 6 juni 2025, staat Ballerina gepland, een op vrouwen gerichte spin-off met Ana de Armas als een huurmoordenaar getraind in de tradities van de Ruska Roma.
Vanaf het moment dat Donnie Yen op het scherm verscheen in John Wick: Chapter 4, heeft hij het publiek geboeid en een authentieke, emotionele connectie gecreëerd die een onuitwisbare indruk heeft achtergelaten en fans om meer vroeg," zei Adam Fogelson, voorzitter van Lionsgate Motion Picture Group.
Het John Wick-universum dat Chad, Basil, Erica en Keanu hebben opgebouwd, biedt een tapijt van fascinerende personages tot leven gebracht door de meest buitengewone acteurs, en we zijn enthousiast om een van 's werelds grootste supersterren aan boord te hebben om deze reis voort te zetten."
Yen noemde zijn ervaring met John Wick: Chapter 4 "buitengewoon" en zei dat "de reden waarom deze films zo diep resoneren is omdat, net als ikzelf, Chad, Basil en Erica zichzelf dwingen om actie, gevechten en stunts te creëren die niet alleen spannend, inventief en artistiek zijn, maar ook expressief zijn voor karakter, verhaal en emotie.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!