Nieuwe horrorfilm met Game of Thrones-actrice Nell Tiger Free vanaf vandaag te streamen

Films
donderdag, 30 mei 2024 om 21:00
l4e2zzgnme4vbolfwwsjwspcnje
Vanaf vandaag is de nieuwe horrorfilm The First Omen te streamen op Disney+. De bovennatuurlijke horrorfilm, geregisseerd door Arkasha Stevenson, vormt een prequel op de klassieke film The Omen uit 1976 en is de zesde film in de Omen-franchise.
Het scenario is geschreven door Stevenson, Tim Smith en Keith Thomas, gebaseerd op een verhaal van Ben Jacoby. Met sterren zoals Nell Tiger Free, Tawfeek Barhom, Sônia Braga, Ralph Ineson en Bill Nighy, voegt de film een nieuwe dimensie toe aan de alom bekende horror-franchise.
The First Omen speelt zich af in 1971 en volgt Margaret Daino (Nell Tiger Free), een Amerikaanse vrouw die naar Rome wordt gestuurd om te werken in een kerk. Margaret wordt geplaatst in het Vizzardeli Weeshuis, waar ze in aanraking komt met sinistere krachten en een complot binnen de kerk ontdekt om de Antichrist te baren. Ze ontmoet verschillende personages, waaronder kardinaal Lawrence, vader Gabriel en haar mede-noviciaat Luz. Al snel wordt duidelijk dat er duistere plannen zijn waarbij een weesmeisje genaamd Carlita centraal staat.
De spanning stijgt wanneer Margaret ontdekt dat kerkelijke radicalen proberen de Antichrist te creëren om de macht van de kerk te herstellen. Dit gebeurt tegen de achtergrond van politieke onrust in Rome, wat bijdraagt aan de beklemmende sfeer van de film. Het plot wordt verder versterkt door visioenen, hallucinaties en bovennatuurlijke gebeurtenissen die Margaret op het spoor zetten van een afschuwelijk complot.
De film heeft positieve recensies ontvangen en heeft wereldwijd al $53,7 miljoen opgebracht sinds de bioscooprelease op 5 april 2024. Critici prijzen de regie van Arkasha Stevenson en de indrukwekkende acteerprestaties van de cast. Vooral Nell Tiger Free wordt geprezen voor haar rol als Margaret, die een complexe mix van kwetsbaarheid en vastberadenheid laat zien.
Met een IMDb-score van 6,7 is The First Omen een aangename horrorfilm die nét uit de bioscoop rolt en nu al te zien is op Disney+. Bekijk hieronder de officiële trailer.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!