Blumhouse werkt aan een nieuwe 'My Bloody Valentine'-film

Films
maandag, 27 mei 2024 om 12:00
lhylbosmwoflgqg9fmtss7umz1k
Blumhouse, het productiebedrijf dat bekend staat om het nieuw leven inblazen van iconische horrorfilms zoals Halloween en The Exorcist, richt nu zijn pijlen op een nieuwe film in de My Bloody Valentine-franchise, zo meldt Bloody Disgusting.
De originele My Bloody Valentine, geregisseerd door George Mihalka, werd uitgebracht in 1981. Deze Canadese slasher-film is een klassieker in het horror-genre geworden. Het verhaal draait om een volksverhaal dat werkelijkheid wordt: een krankzinnige moordenaar, verkleed in mijnwerkersoutfit, die degenen die Valentijnsdag vieren, één voor één uitmoordt. Ondanks de bescheiden ontvangst bij de eerste release, heeft de film een cultstatus bereikt en wordt nog steeds jaarlijks veelvuldig bekeken door horror-liefhebbers.
In 2009 kwam er een Hollywood-remake, getiteld My Bloody Valentine 3D, geregisseerd door Patrick Lussier. Deze versie, met Jensen Ackles in de hoofdrol, maakte gebruik van 3D-technologie om de horrorervaring te intensiveren. De film was een commercieel succes en bracht wereldwijd meer dan $100 miljoen op tegen een budget van $14 miljoen. Desondanks leidde dit niet tot vervolgfilms, ondanks het open einde en de interesse van de regisseurs in een vervolg.
Het lijkt erop dat de vloek van Harry Warden, de legendarische moordenaar uit de originele film, opnieuw zal toeslaan. Blumhouse heeft in het verleden succesvolle reboots en vervolgfilms uitgebracht van andere horror-klassiekers, zoals Halloween en The Exorcist. Het is dus mogelijk dat ook deze nieuwe My Bloody Valentine een "legacy sequel" wordt, een vervolg dat aansluit bij de originele verhaallijn.
Er is nog geen officiële releasedatum voor de nieuwe film aangekondigd en ook is het nog onduidelijk of regisseur George Mihalka of iemand van het originele team betrokken zal zijn. Wat wel zeker is, is dat Blumhouse het talent en de visie heeft om deze klassieke horror-serie nieuw leven in te blazen en een nieuwe generatie fans kennis te laten maken met de angstaanjagende legende van Harry Warden.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!