Nieuwe afleveringen van historische dramaserie 'Outlander' binnenkort te zien op Netflix

TV en Series
maandag, 27 mei 2024 om 14:00
rdbulz8gxkpcuuzefyumxjew4kz
Netflix heeft aangekondigd dat nieuwe afleveringen van de historische dramaserie Outlander, gebaseerd op de boekenserie van Diana Gabaldon, vanaf 19 juni te zien zullen zijn op de streamingdienst. Hoewel het aantal afleveringen nog niet bekend is gemaakt, lijkt het waarschijnlijk dat het om het volledige zevende seizoen gaat.
De serie volgt het verhaal van Claire Randall, vertolkt door Caitríona Balfe, een voormalige verpleegster uit de Tweede Wereldoorlog in Schotland die zich in 1945 plotseling in het jaar 1743 bevindt. Daar ontmoet ze en wordt ze verliefd op Jamie Fraser, gespeeld door Sam Heughan, een stoere krijger uit de Schotse Hooglanden. Het verhaal ontvouwt zich te midden van de Jacobitische opstand, waar Claire haar weg probeert te vinden en haar lot verweven raakt met dat van de Schotse clans.
Het eerste seizoen, bestaande uit 16 afleveringen, is gebaseerd op het gelijknamige eerste boek van de serie, terwijl het tweede seizoen, bestaande uit 13 afleveringen, gebaseerd is op Dragonfly in Amber. Vanaf daar volgen seizoenen die elk gebaseerd zijn op een opeenvolgend boek uit de serie. Het vijfde seizoen, bijvoorbeeld, put inspiratie uit The Fiery Cross, terwijl het zesde seizoen gebaseerd is op A Breath of Snow and Ashes. Het zevende seizoen, waarvan de nieuwe afleveringen vanaf 19 juni te zien zijn op Netflix, is gebaseerd op An Echo in the Bone.
Het succes van Outlander is niet beperkt gebleven tot de televisieschermen. In februari 2022 begon de ontwikkeling van een prequelserie met de titel Outlander: Blood of My Blood, gericht op de ouders van Jamie Fraser, Brian en Ellen Fraser. Deze aankondiging werd gevolgd door een officiële bevestiging in januari 2023 van een eerste seizoen van tien afleveringen, samen met de vernieuwing van Outlander voor een achtste en laatste seizoen.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!