Moordlustige Winnie the Pooh keert terug met het bloederige vervolg op 'Blood and Honey'

Films
maandag, 27 mei 2024 om 8:00
film1
Vanaf aankomende woensdag keren we terug naar het Honderd Bunderbos, waar Winnie de Poeh opnieuw dood en verderf zaait, dit keer samen met zijn vrienden Knorretje, Teigetje en Uil. Het vervolg op de onverwachte horror-cult-hit van vorig jaar, Winnie the Pooh: Blood and Honey, kent nu zijn tweede deel.
Na de angstaanjagende gebeurtenissen van het zogenaamde "Bunder Bloedbad" probeert Christopher Robin wanhopig een normaal leven op te bouwen. Zijn verhalen over de moorddadige Winnie de Poeh worden echter niet geloofd door de samenleving van Ashdown, waardoor hij als paria wordt gezien.
Terwijl Christopher zijn best doet om zijn leven weer op de rails te krijgen, broeden Poeh en zijn vrienden – Knorretje, Teigetje en Uil – op wraak. Ze laten een bloederig spoor van dood en verderf achter, en Christopher ontdekt de gruwelijke waarheid: de geliefde figuren uit zijn jeugd zijn veranderd in meedogenloze monsters.
De makers van de film, Rhys Frake-Waterfield en Scott Chambers van Jagged Edge Productions, hebben dit keer een groter budget ter beschikking dan bij de eerste film. Hierdoor konden ze niet alleen de productie- en special effects-kwaliteit verhogen, maar ook nieuwe personages introduceren uit de oorspronkelijke Winnie-the-Pooh-verhalen.
Ondanks de slechte recensies was de originele Winnie the Pooh: Blood and Honey een onverwachte kaskraker. Gemaakt met een bescheiden budget van minder dan $50.000, bracht de film wereldwijd maar liefst $5,2 miljoen op. Dit succes bevestigde de enorme interesse en nieuwsgierigheid van het publiek naar deze ongebruikelijke en angstaanjagende herinterpretatie van A. A. Milne's geliefde personages.
Jagged Edge Productions zit overigens niet stil. Naast de release van Blood and Honey 2, zijn ze al bezig met de ontwikkeling van een derde film in de reeks. Bovendien werken ze ook nog aan Poohniverse: Monsters Assemble, een ambitieuze crossover-film waarin moordlustige versies van diverse klassieke personages samenkomen. Dit nieuwe project belooft een epische parodie te worden op Avengers: Infinity War, met een duistere draai aan personages zoals Bambi, Tinkerbell, Pinokkio, Peter Pan, de Gekke Hoedenmaker en Doornroosje.
Blood and Honey 2 draait vanaf 30 mei in de Nederlandse bioscoopzalen. Bekijk hieronder de officiële trailer.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!