Zesde seizoen van populaire politieserie met Shemar Moore komt binnenkort naar Netflix

TV en Series
maandag, 03 juni 2024 om 12:00
yjx25wowtygo7iuresmijqfetxu
Vorige maand verraste Netflix zijn abonnees met de komst van de succesvolle CBS-serie S.W.A.T. Na jaren van aandringen door fans heeft de streamingdienst de eerste vijf seizoenen van deze populaire politieserie toegevoegd. Nu is bekend geworden dat vanaf 1 juli ook het zesde seizoen beschikbaar zal zijn. Wanneer het zevende en het in ontwikkeling zijnde achtste seizoen naar Netflix komen, is nog niet bekend.
S.W.A.T. is een Amerikaanse politieserie vol actie, gebaseerd op de gelijknamige televisieserie uit 1975 en de film uit 2003. De nieuwe serie werd ontwikkeld door Aaron Rahsaan Thomas en Shawn Ryan. Hoewel de eerste seizoenen van S.W.A.T. gemengde recensies ontvingen van critici, met een goedkeuringspercentage van 48% op Rotten Tomatoes en een score van 45 uit 100 op Metacritic, heeft de serie een trouwe schare fans opgebouwd. Op IMDb scoort de serie een uitstekende 7.2.
In de serie wordt Hondo (Shemar Moore), een inwoner van Los Angeles en voormalig marinier, aangesteld om een nieuw eliteteam van het Special Weapons and Tactics (S.W.A.T.) van het LAPD te leiden. Zijn benoeming volgt na een incident waarbij zijn voorganger een ongewapende zwarte tiener neerschoot, wat de spanningen tussen de gemeenschap en de politie vergrootte. Hondo voelt een diepe loyaliteit jegens zowel zijn collega's als de mensen die ze dienen.
Vorig jaar werd aangekondigd dat de serie geannuleerd zou worden, maar enkele dagen later werd toch besloten om de fans te trakteren op nog één laatste seizoen, dat momenteel in Amerika wordt uitgezonden. Inmiddels is ook een achtste seizoen bevestigd. Wanneer de seizoenen zeven en acht op Netflix beschikbaar zullen zijn, is nog niet bekend, maar de streamingdienst heeft alvast aangekondigd dat seizoen zes vanaf 1 juli beschikbaar zal zijn!
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!