Geannuleerde politieserie S.W.A.T. krijgt onverwachts een achtste seizoen

TV en Series
vrijdag, 12 april 2024 om 21:00
cu7yxgbwcbvjeuv5mmykshdhvy9
Na eerder geannuleerd te zijn, kwam er na smeekbedes van fans toch nog een zevende, laatste seizoen van de CBS-serie S.W.A.T. om het verhaal een passend einde te geven. Nu is duidelijk geworden dat Daniel "Hondo" Harrelson en zijn team door mogen voor een achtste seizoen.
De oorspronkelijke beslissing om S.W.A.T. te beëindigen kwam voort uit geschillen over licentiekosten tussen Sony en CBS in 2023, wat leidde tot de annulering van de serie. Na onderhandelingen werd echter een deal gesloten voor een laatste seizoen met een verminderd aantal afleveringen, wat de vastberadenheid van beide partijen toont om de serie een passend afscheid te geven.
Amy Reisenbach, president van CBS Entertainment, uitte de opwinding van het netwerk over de onverwachte voortzetting van de serie, waarbij ze wees op de blijvende aantrekkingskracht van de getalenteerde cast onder leiding van Shemar Moore en de toewijding van de schrijvers en producenten om de serie relevant en vol actie te houden.
S.W.A.T. is gebaseerd op de gelijknamige televisieserie uit 1975. De nieuwe serie werd ontwikkeld door Aaron Rahsaan Thomas en Shawn Ryan. Hoewel de eerste seizoenen van S.W.A.T. een gemengde ontvangst kregen van critici, met een 48% goedkeuringspercentage op Rotten Tomatoes en een score van 45 uit 100 op Metacritic, bleef de serie een trouwe fanbase opbouwen. Op IMDb kan de serie rekenen op een uitstekende 7.2.
Als een inwoner van Los Angeles en voormalig marinier wordt Hondo aangewezen om een nieuw elite-team van het Special Weapons and Tactics (S.W.A.T.) van het LAPD te leiden. Zijn benoeming komt na een incident waarbij zijn voorganger een ongewapende zwarte tiener neerschoot, wat de spanningen tussen de gemeenschap en de politie vergrootte. Hondo voelt een diepe loyaliteit jegens zowel zijn collega's als de mensen die ze dienen.
Alle voorgaande seizoenen van de populaire serie zijn sinds kort te zien op Netflix, ideaal dus om te bingen in afwachting van het 7e en het 8e seizoen! Het is nog niet duidelijk of de nieuwe seizoen ook naar de streamingdienst komen.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!