Aangrijpende '90s-klassieker met de Franse acteur Daniel Auteuil nu te zien op Netflix

Films
maandag, 03 juni 2024 om 8:00
bpggcfcllvqpjo64nkbveygzfic
Netflix heeft afgelopen weekend een reeks nieuwe films toegevoegd, waaronder een minder bekende thriller uit de jaren '90 die niet op je kijklijst mag ontbreken. The Lost Son geregisseerd door Chris Menges en met de Franse acteur Daniel Auteuil in de hoofdrol, biedt een intense kijk op de donkere wereld van criminaliteit en kinderhandel in het hart van Londen.
Het verhaal draait om Xavier Lombard, een Parijse privédetective die zijn werk voortzet in Londen. Zijn beste vriendin is Nathalie, een high-class callgirl, wat een unieke dynamiek toevoegt aan het verhaal. Wanneer een oude vriend uit het Parijse politiekorps, die nu zakenman is, Xavier benadert vanwege zijn vermiste schoonbroer, raakt Xavier betrokken bij een zaak die hem diep in de onderwereld van kinderhandel trekt.
Terwijl hij aanvankelijk vermoedt dat de vermiste man, Leon, overleden is, verlegt hij zijn focus naar het ontmaskeren en stoppen van deze duistere en lucratieve handel. Met de hulp van Nathalie, die met tegenzin instemt om te helpen, gaat Xavier op zoek naar "de Oostenrijker", de mysterieuze leider van de pedofiele ring. De zoektocht leidt tot snel escalerend geweld, waardoor de spanningsboog van de film strak gespannen blijft.
Hoewel The Lost Son zich richt op zware thema's zoals kinderhandel, behandelt de film deze onderwerpen op een respectvolle en meeslepende manier. Het is een krachtige thriller die de kijker vanaf het begin tot het einde geboeid houdt.
Met een IMDb-score van 6.4 wordt de film door critici niet als een hoogvlieger beschouwd, maar als je geboeid bent door films als de recente bioscoopkraker Sound of Freedom, die een soortgelijk thema aansnijdt, dan is The Lost Son absoluut een aanrader.
Regisseur Chris Menges werkte eerder als Director of Photography aan grote titels als Extremely Loud and Incredibly Close, The Mission, The Killing Fields en vele andere topfilms. Met The Lost Son waagt hij een zeldzaam uitstapje naar de regiestoel. Bekijk hieronder de officiële trailer.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!