Shōgun-ster Hiroyuki Sanada in gesprek over rol in aankomende verfilming van 'The Ghost of Tsushima'

Games
maandag, 03 juni 2024 om 14:00
b42di1vxxnfzxomxzxnvxekwdew
De aankomende verfilming van de populaire game The Ghost of Tsushima lijkt zijn eerste potentiële castlid te hebben gevonden in de Japanse Shogun-acteur Hiroyuki Sanada. Volgens betrouwbare bronnen, zoals de bekende Hollywood-insider DanielRPK, is Sanada momenteel in onderhandeling voor een rol in deze langverwachte adaptatie.
The Ghost of Tsushima, uitgebracht in 2020 voor de PlayStation 4, maakte onlangs zijn debuut op PC via Steam en werd daar Sony's grootste single-player lancering. De game, ontwikkeld door Sucker Punch Productions, werd bij de release met open armen ontvangen door zowel fans als critici. De originele release behaalde een score van 83 op Metacritic en een indrukwekkende gebruikersscore van 9.1. De game speelt zich af in het feodale Japan en volgt het verhaal van Jin Sakai, een samoerai die zijn thuisland Tsushima moet verdedigen tegen de Mongoolse invasie.
De verfilming van The Ghost of Tsushima werd al in 2021 aangekondigd, slechts een jaar na de release van de game. De film wordt geregisseerd door Chad Stahelski, bekend van zijn werk aan de succesvolle John Wick-films. Takashi Doscher, die al enkele kleinere films en een sportdocumentaire voor ESPN op zijn naam heeft staan, schrijft het script. Sucker Punch zal fungeren als uitvoerend producent, samen met PlayStation Productions.
Tot nu toe zijn er weinig details naar buiten gebracht over de verfilming, en castinggeruchten waren schaars. In 2022 liet Andrew Koji, bekend van Bullet Train, weten geïnteresseerd te zijn in de rol van Jin Sakai. Hoewel hij zijn enthousiasme deelde met Entertainment Weekly, bleef het sindsdien stil rond de casting. De mogelijke betrokkenheid van Sanada zou dan ook een belangrijke stap kunnen zijn in de verdere ontwikkeling van de film.
Fans speculeren dat Sanada verschillende rollen zou kunnen vervullen, zoals die van Lord Shimura, de oom van hoofdpersonage Jin Sakai, of Sensei Ishikawa, een andere belangrijke mentorfiguur in het verhaal. Beide rollen zouden goed passen bij Sanada's leeftijd en zijn status als gerenommeerd acteur. Zijn eerdere samenwerking met Stahelski in John Wick 4 zou eveneens een factor kunnen zijn in deze mogelijke castingkeuze.
Sanada's recente succes in de Shogun-serie en zijn aanstaande rol als Scorpion in Mortal Kombat 2, die in 2025 in de bioscopen verschijnt, tonen zijn veelzijdigheid en blijvende populariteit. Het vooruitzicht van zijn betrokkenheid bij de The Ghost of Tsushima-verfilming zou fans zeker enthousiast maken, vooral gezien de hoge verwachtingen rondom deze adaptatie, mede dankzij de eerdere successen van PlayStation-producties zoals The Last of Us en Uncharted.
Hoewel PlayStation Productions nog geen releasedatum voor de film heeft aangekondigd, lijkt de ontwikkeling nu in een stroomversnelling te komen. Met Sanada mogelijk aan boord, kunnen we hopelijk snel meer details verwachten over de casting en het begin van de opnames. Intussen blijft de gaminggemeenschap ook uitkijken naar geruchten over een mogelijke sequel van de game, hoewel Sucker Punch Productions hier nog niets officieel over heeft bevestigd.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!