FX-hitserie Shōgun krijgt officieel een tweede én derde seizoen

TV en Series
vrijdag, 17 mei 2024 om 11:00
ea7zfwiwrc4egpdfthmtj1syq3b
Na de succesvolle eerste reeks, die eind april werd afgerond en uitgroeide tot de meest bekeken show van FX, hebben FX en Hulu besloten om de saga van Shōgun voort te zetten. Deze verlenging wordt gerealiseerd in samenwerking met de nalatenschap van auteur James Clavell, wiens roman uit 1975 als basis diende voor de serie.
De creatieve krachten achter Shōgun, waaronder co-creators Justin Marks en Rachel Kondo, uitvoerend producent Michaela Clavell, en hoofdrolspeler en producent Hiroyuki Sanada, blijven betrokken bij de ontwikkeling van de nieuwe seizoenen. Een schrijverskamer zal deze zomer worden gevormd om het verhaal verder uit te breiden voorbij de oorspronkelijke roman van Clavell. Hoewel de productie van nieuwe afleveringen nog niet is gepland, markeert dit een belangrijke stap in de richting van een volledige heropleving van de serie.
Het succes van het eerste seizoen, dat wereldwijd negen miljoen streams verzamelde via Hulu, Disney+ en Star+, heeft de weg vrijgemaakt voor deze uitbreiding. De serie volgt een 17e-eeuwse schipbreukeling, gespeeld door Cosmo Jarvis, die verwikkeld raakt in een bloedige machtsstrijd binnen de hoogste echelons van de Japanse regering. Sanada speelt Lord Yoshii Toranaga, een lid van de regerende Raad van Regenten die moet vechten voor zijn overleving te midden van politieke onrust. De cast bevat ook talenten zoals Anna Sawai, Tadanobu Asano, Hiroto Kanai, Takehiro Hira, en Fumi Nikaido.
Het besluit om Shōgun in te schrijven voor de dramacategorieën bij de Emmy Awards in plaats van de beperkte series, reflecteert de ambitie van FX om de serie als een langdurige dramareeks te positioneren. Deze stap plaatst Shōgun in concurrentie met zwaargewichten zoals The Crown van Netflix, The Morning Show van Apple TV+, en Fallout van Prime Video. De serie heeft al 40 Emmy-aanmeldingen ingediend, waaronder zes voor regie en vier voor schrijven.
Hiroyuki Sanada, die al eerder een deal had getekend om terug te keren als er nieuwe seizoenen zouden komen, blijft een centraal figuur in de serie. Zijn rol als Lord Yoshii Toranaga heeft veel lof ontvangen en zou hem een nominatie kunnen opleveren als hoofdrolspeler in een dramaserie. Ook andere castleden, zoals Anna Sawai, maken kans op erkenning voor hun uitstekende prestaties.
De toekomst van Shōgun belooft een nog diepere duik in de complexe politieke en culturele landschappen van historisch Japan. Door verder te bouwen op Clavells verhaal en historische gebeurtenissen, biedt de serie een rijke basis voor nog meer intrigerende verhaallijnen en karakterontwikkelingen.
Het eerste seizoen van Shōgun is te zien op Disney+.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!