Netflix komt met een antwoord op Shōgun en kondigt nieuwe Samurai-serie aan

TV en Series
vrijdag, 19 april 2024 om 11:05
uxmdeoilto85372vlx85abac109
Netflix duikt diep in de rijke geschiedenis van het samoerai-tijdperk met de aankomende serie Last Samurai Standing, gebaseerd op de roman Ikusagami van Shogo Imamura, winnaar van de 166e Naoki-prijs in 2021. Junichi Okada schittert in de hoofdrol en zal ook dienen als producent en choreograaf voor de actiescènes, met Michito Fujii (The Journalist) op de regiestoel.
Last Samurai Standing speelt zich af in de late 19e eeuw tijdens de Meiji-periode en vindt plaats bij de Tenryuji-tempel in Kyoto. Bij het vallen van de avond verzamelen zich 292 bekwame krijgers, gelokt door de belofte van een grote prijs van 100 miljard yen. Onder hen is onze protagonist, Shujiro Saga (Junichi Okada), die aan dit gevaarlijke spel begint met maar één doel: zijn zieke vrouw en kind redden.
"We creëren een unieke wereld met een waanzinnige cast. We voelen de verantwoordelijkheid om iets moois af te leveren. Ik ben dan ook blij om met dit geweldige verhaal, cast en visuals een serie te mogen maken,” aldus de regisseur Michito Fujii. Okada, die meerdere rollen op zich neemt in dit project, deelt zijn enthousiasme voor de serie. "Toen Netflix-executive producer Mr. Takahashi contact met me opnam, dacht ik al na over manieren om van dit genre een hit te maken, niet alleen in Japan, maar over de hele wereld."
Nu de waanzinnig goed beoordeelde FX-serie Shogun op Disney+ op zijn einde loopt, weet Netflix goed in te spelen op deze trend waarbij films en series in feodaal Japan razend populair lijken te zijn. Eerder scoorde Netflix al een grote hit met de volwassen animatieserie Blue Eye Samurai en bracht het onlangs de serie House of Ninja’s uit.

Last Samurai Standing, a new series directed by Michihito Fujii and starring Junichi Okada, is coming to Netflix. In post-samurai era Japan, 292 fallen samurais are lured into a survival game where the last competitor standing claims 100 billion yen. Prepare to witness a battle…

Image
1.7K
Reply
Wanneer Last Samurai Standing zijn debuut zal maken op de streamingdienst heeft Netflix niet duidelijk gemaakt. Houd onze website in de gaten voor verdere updates!
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!