Netflix kondigt officieel vijfde en laatste seizoen aan van 'The Witcher'

TV en Series
vrijdag, 19 april 2024 om 10:00
ee 303 unit 01547 rt2
Het avontuur van Geralt op Netflix nadert zijn einde. De streamingdienst heeft aangekondigd dat het groen licht heeft gegeven voor een vijfde en laatste seizoen van The Witcher, dat direct na de opnames van seizoen 4 zal beginnen.
"Met enorme trots beginnen we aan de opnames van ons voorlaatste seizoen van The Witcher met een fantastische cast, waaronder enkele spannende nieuwe toevoegingen, met Liam Hemsworth als Geralt of Rivia," zei showrunner Lauren Hissrich. "We zijn verheugd om de boeken van Andrzej Sapkowski naar een episch en bevredigend einde te brengen. Het zou niet onze serie zijn als we onze familie van personages niet tot het uiterste zouden drijven - blijf kijken om te zien hoe het verhaal eindigt."
Na de schokkende, Continent-veranderende gebeurtenissen die seizoen drie afsluiten, volgt het nieuwe seizoen Geralt, Yennefer en Ciri, die geconfronteerd worden met het doorkruisen van het door oorlog geteisterde Continent en zijn vele demonen, elk apart van elkaar. Als ze de groepen buitenbeentjes waarin ze zich bevinden omarmen en leiden, hebben ze een kans om de vuurdoop te overleven en elkaar weer te vinden.
Seizoenen 4 en 5 van The Witcher op Netflix zullen Baptism of Fire, The Tower of the Swallow en The Lady of the Lake behandelen, de laatste (voorlopig in ieder geval) drie romans in Sapkowski's Witcher-saga, wat betekent dat het verhaal van Geralt en zijn gezelschap een bevredigend einde zal krijgen.
In de laatste twee seizoenen heeft Liam Hemsworth de rol van Geralt overgenomen van Henry Cavill, die vertrok voor andere projecten zoals de inmiddels geannuleerde Superman 3-film en een aankomend Warhammer 40.000-project. Het vierde seizoen introduceert ook nieuwe castleden, waaronder Laurence Fishburne als Regis, Danny Woodburn als Zoltan, Sharlto Copley als Leo Bonhart en James Purefoy als Skellen.
Het is nog niet duidelijk wanneer het vierde seizoen van The Witcher te zien zal zijn op Netflix, maar naar verwachting zal het pas begin 2025 op de streamingdienst verschijnen.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!