'Deadpool and Wolverine'-regisseur Shawn Levy in de running voor nieuwe Avengers-film

Films
woensdag, 05 juni 2024 om 15:15
9bbto63ansmhc4e6r62ojfuk2gl
Marvel Studios heeft een oogje laten vallen op Shawn Levy als mogelijke regisseur voor de volgende Avengers-film. Dit nieuws komt op een moment dat Levy al succesvol is met de aankomende film Deadpool & Wolverine, die op 26 juli in de bioscopen zal verschijnen. Hoewel er nog geen definitieve beslissing is genomen, zijn er al volop gesprekken gaande tussen Marvel en Levy, zo meldt Deadline.
Shawn Levy is een gevestigde naam in Hollywood met een indrukwekkend palmares. Hij heeft al bewezen dat hij grote producties kan managen en tot succesvolle films kan maken. Enkele van zijn bekendste werken zijn Night at the Museum, Free Guy en The Adam Project. Bovendien is hij ook nauw betrokken bij de populaire Netflix-serie Stranger Things, waar hij zowel regisseur als uitvoerend producent is.
De keuze voor Levy als regisseur voor de nieuwe Avengers-film komt na het vertrek van Destin Daniel Cretton, die aanvankelijk getekend had voor de vijfde Avengers-film maar zich terugtrok in november 2023. De nieuwe film, gepland voor release op 1 mei 2026, heeft momenteel nog geen titel. Oorspronkelijk stond de film bekend als Avengers: The Kang Dynasty, maar dit werd aangepast na het vertrek van Jonathan Majors uit de rol van Kang.
Marvel's beslissing om opnieuw naar Levy te reiken, nadat hij eerder in maart 2023 het aanbod afwees vanwege planningsproblemen, toont de grote waardering die de studio voor hem heeft. Door de film enkele maanden op te schuiven, heeft Marvel ruimte gecreëerd in Levy's drukke schema, waardoor een samenwerking weer mogelijk is geworden. Deze flexibiliteit geeft aan hoe graag Marvel met Levy wil samenwerken, vooral gezien het succes van Deadpool & Wolverine.
Een interessant aspect van de nieuwe Avengers-film is de verschuiving naar een ensemblecast, waarbij meer dan 60 personages uit het MCU naar verluidt hun opwachting zullen maken. Dit betekent dat veel van de originele Avengers, zoals Robert Downey Jr., Chris Evans en Scarlett Johansson, mogelijk niet meer de centrale rollen zullen vervullen. In plaats daarvan krijgen andere helden zoals Mark Ruffalo, Chris Hemsworth, Benedict Cumberbatch, Tom Hiddleston, Simu Liu en Karen Gillian meer prominente posities.
Hoewel de plotdetails nog onbekend zijn, is het duidelijk dat de volgende Avengers-film een cruciale rol zal spelen in de toekomstige richting van het MCU. Shawn Levy's potentiële betrokkenheid bij de nieuwe Avengers-film markeert een veelbelovende stap voor zowel de regisseur als Marvel Studios. Terwijl fans reikhalzend uitkijken naar Deadpool & Wolverine, blijft de speculatie groeien over wat Levy zou kunnen doen met een van de grootste en meest geliefde franchises in de filmgeschiedenis.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!

EXCLUSIVE: As Deadpool & Wolverine tracks huge ahead of its July 26 release and looms as a summer box office savior, we can reveal that director Shawn Levy is the top choice and is having early conversations to direct another Marvel Studios pic — one that potentially could be the…

Image
298
Reply