Netflix voegt binnenkort 'Lord of the Rings: Tales of the Shire' toe aan game aanbod

Games
woensdag, 05 juni 2024 om 14:15
tots d2c herobanner 3840x2160 1
Netflix heeft onlangs een hele reeks nieuwe games aangekondigd die gratis speelbaar zullen zijn voor abonnees. De meest opvallende titel is toch wel de nieuwe Lord of the Rings-game Tales of the Shire. In dit spel kunnen spelers het dagelijkse leven van een hobbit ervaren, weg van de epische gevechten en gevaarlijke queesten die vaak andere Lord of the Rings-spellen definiëren.
Tales of the Shire biedt een unieke ervaring waarbij spelers in de schoenen stappen van een hobbit, levend te midden van de glooiende heuvels en weelderige landschappen van De Gouw. Het spel legt de nadruk op de eenvoudige geneugten van het hobbitleven, zoals het verzorgen van gewassen, tuinieren, en het verfraaien van je huis. Dit doet sterk denken aan de geliefde boerderijsimulator Stardew Valley, maar dan binnen de betoverende wereld die J.R.R. Tolkien heeft gecreëerd.
Achter de ontwikkeling van deze unieke game-ervaring staat Wētā Workshop, een studio bekend om hun baanbrekende werk in de filmindustrie, met name hun bijdragen aan de visuele effecten en het ontwerp van de Lord of the Rings-films. Dankzij hun expertise en toewijding aan authenticiteit kunnen spelers verwachten dat Tales of the Shire de essentie van Tolkiens universum op een geloofwaardige wijze vastlegt.
In Tales of the Shire kun je je eigen hobbit-personage creëren en aanpassen. Spelers kunnen hun uiterlijk personaliseren en hun beste hobbitkleding aantrekken met een scala aan aanpassingsopties. Het decoreren van je eigen hobbithuis is een belangrijke functie van het spel, waarbij je meubels en decoraties vrij kunt plaatsen om een knusse leefruimte te creëren.
Elke dag brengt nieuwe wonderen in Bywater, een serene nederzetting waar spelers zich kunnen vestigen. Van vissen in heldere vijvers tot het verzamelen van wilde vruchten en kruiden, er is altijd iets te doen. Het oogsten van gewassen en bloemen, koken met verse ingrediënten, en het delen van maaltijden met medehobbits zijn slechts enkele van de activiteiten die spelers kunnen ondernemen.
Tales of the Shire biedt ook dynamische weersomstandigheden die de dagelijkse routines en seizoensgebonden verrassingen beïnvloeden. Spelers kunnen geheime open plekken en verloren schatten van De Gouw ontdekken, en beloningen verdienen door hun verhaal voort te zetten. Iconische personages en bekende hobbitfamilies zullen aanwezig zijn om te handelen en upgrades aan te bieden voor vaardigheden, kleding en huisdecoraties.
Daarnaast zijn er gezamenlijke missies waarmee spelers dagelijkse activiteiten kunnen voltooien en bijdragen aan het behalen van de officiële dorpsstatus voor Bywater. Dit bevordert een gevoel van gemeenschap en samenwerking, wat perfect past bij de warme en gemoedelijke sfeer van het spel.
Tales of the Shire staat gepland voor release op verschillende platforms, waaronder de Nintendo Switch, PlayStation 5, Xbox Series X|S, en PC via Steam. Dankzij een samenwerking met Netflix zal het spel ook gratis en exclusief speelbaar zijn voor Netflix-gebruikers op mobiele apparaten. Netflix heeft nog geen releasedatum bekendgemaakt. Hieronder zie je de eerste beelden!
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!