Regisseur Mark Duplass komt met nieuwe horrorserie gebaseerd op Netflix-film 'Creep'

TV en Series
woensdag, 05 juni 2024 om 13:15
pehqgfkirgmrsqoyq9uo3o5gqni
Horror- en thrillerliefhebbers kunnen in hun handen wrijven, want Mark Duplass heeft officieel aangekondigd dat de productie van 'The Creep Tapes' is afgerond. Deze nieuwe horrorserie is gebaseerd op de succesvolle Netflix-films 'Creep' (2014) en 'Creep 2' (2017), waarin Duplass zelf de hoofdrol vertolkte. De serie, geproduceerd door Duplass Brothers Productions, wordt momenteel aangeboden aan potentiële kopers met CAA die de wereldwijde verkoop verzorgt.
Duplass maakte dit nieuws bekend via een cryptische post op sociale media, waarin enkel de woorden “Coming Soon” aan het einde verschenen zonder verdere audio of uitleg. Dit versterkte de mysterieuze sfeer die kenmerkend is voor de 'Creep'-franchise.
'The Creep Tapes' is geschreven en gecreëerd door Mark Duplass en Patrick Brice, de regisseur van de originele films. Brice heeft ook alle afleveringen van de serie geregisseerd. Chris Donlon neemt de rol van editor en uitvoerend producent op zich, terwijl Jay Duplass en Mel Eslyn als producenten aan het project verbonden zijn.
De serie draait om een verzameling videobanden in de geheime kluis van 's werelds dodelijkste en sociaal meest ongemakkelijke seriemoordenaar. Deze moordenaar huurt zijn slachtoffers in om hem een dag lang te filmen onder valse voorwendselen. Elke aflevering onthult een nieuw slachtoffer uit de beruchte 'Creep Tapes'. Dit concept blijft trouw aan de oorspronkelijke films, waarin de moordenaar onder valse voorwendselen mensen in zijn dodelijke val lokt.
De eerste 'Creep'-film uit 2014 werd uitgebracht aan het einde van de found footage horror renaissance, die begon met 'Paranormal Activity' in 2007. In deze film speelt Duplass een moordenaar die een filmmaker inhuurt om zijn acties voor een dag te documenteren, wat uiteindelijk een valstrik blijkt te zijn. 'Creep 2' uit 2017 volgt een soortgelijk format, maar introduceert een nieuwe filmmaker, gespeeld door Desiree Akhavan, die ook in de val van Duplass' personage trapt.
Hoewel Duplass in het verleden heeft nagedacht over een derde 'Creep'-film, heeft hij aangegeven dat zijn teleurstelling over de tweede film hem aarzelend maakte om verder te gaan met de franchise, tenzij hij volledig overtuigd was van de artistieke waarde van het project. Dit leidde uiteindelijk tot de creatie van 'The Creep Tapes', een serie die fans een diepere kijk biedt in de gruwelijke praktijken van de naamloze moordenaar.
Met de voltooiing van 'The Creep Tapes' kunnen fans zich voorbereiden op een nieuwe reeks angstaanjagende verhalen, waarbij elke aflevering een nieuwe blik werpt op de sinistere en ongemakkelijke wereld van Duplass' moordenaar. Het is nog niet duidelijk of de serie- net als de twee Creep-films, ook te zien zullen zijn op Netflix.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!