Gloednieuwe Star Wars-serie 'The Acolyte' vanaf vandaag te zien op Disney+

TV en Series
woensdag, 05 juni 2024 om 12:15
g8uv2wfpx1di7lqba9k23t25qwp
Vandaag is het zover: de langverwachte Star Wars-serie The Acolyte is te streamen op Disney+. Deze nieuwe toevoeging aan het iconische Star Wars-universum, gecreëerd door Leslye Headland, speelt zich af aan het einde van het High Republic-tijdperk, ongeveer 100 jaar voor de gebeurtenissen in Star Wars: Episode I – The Phantom Menace.
The Acolyte biedt een frisse kijk op het Star Wars-verhaal door een mysterieus plot te combineren met rijke, nieuwe personages. Centraal staat een gerespecteerde Jedi-meester, Sol, gespeeld door Lee Jung-jae, die een reeks misdaden onderzoekt.
Deze zoektocht brengt hem in contact met zijn voormalige Padawan, Osha, vertolkt door Amandla Stenberg. Osha verliet de Jedi Orde vanwege interne conflicten over haar verbinding met de Force. Het wordt een spannende ontmoeting wanneer haar tweelingzus, Mae, die als dood werd verondersteld, weer opduikt als een gevaarlijke krijger.
Naast Stenberg en Jung-jae wordt de cast verder ondersteund door onder andere Manny Jacinto als Qimir, een voormalige smokkelaar die nu een luxe leven leidt, en Dafne Keen als Jecki Lon, de Padawan van Sol. Charlie Barnett schittert als Yord Fandar, een serieuze Jedi Ridder, Jodie Turner-Smith als Mother Aniseya, de leider van een coven van Force-heksen, en Rebecca Henderson als Vernestra Rwoh, een prominente Jedi.
Leslye Headland, een grote fan van het Star Wars-universum, pitchte het idee voor The Acolyte direct aan Lucasfilm-president Kathleen Kennedy, wat resulteerde in een samenwerking en de ontwikkeling van deze nieuwe serie. Het eerste seizoen bestaat uit acht afleveringen, waarvan de eerste twee zijn geregisseerd door Headland zelf. Ze heeft aangegeven dat er plannen zijn voor meerdere seizoenen, afhankelijk van de feedback van de fans.
De eerste twee afleveringen van The Acolyte zijn nu te zien op Disney+. Bekijk hieronder de officiële trailer.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!