Lucasfilm werkt volgens geruchten aan nieuwe Star Wars-serie 'Knights of the Old Republic'

TV en Series
zaterdag, 25 mei 2024 om 8:00
old republic
De Star Wars-fanbase is al jaren verdeeld en er heerst veel kritiek op de huidige koers sinds de overname door Disney. Met de aanstaande release van de nieuwe serie The Acolyte , waarvan de eerste reacties langzaam binnendruppelen, wordt er naarstig gezocht naar nieuwe richtingen voor de franchise die zowel nieuwe als oude fans aanspreekt.
De doorgaans betrouwbare Hollywood-insider @MyTimeToShineHello heeft op X gesuggereerd dat Lucasfilm overweegt twee nieuwe Star Wars-series te maken: Knight of the Old Republic en The Clone Wars. Hoewel dit slechts geruchten zijn en een officiële aankondiging van Disney nog mijlen ver weg lijkt, is het vermeldenswaardig dat deze insider een solide track record heeft.
De Knight of the Old Republic-games worden door veel Star Wars-liefhebbers beschouwd als het beste wat de franchise te bieden heeft. Beide games, oorspronkelijk uitgebracht op Xbox en PC en inmiddels beschikbaar op platforms zoals de Nintendo Switch, worden door veel fans gezien als de beste Star Wars-games ooit gemaakt. Daarnaast is er een ook nog eens een nieuwe game in ontwikkeling, dus een bijbehorende serie zou niet geheel onlogisch zijn.
De animatieserie The Clone Wars is eveneens razend populair en wordt door veel fans gezien als het beste wat sinds de overname door Disney is uitgebracht. Hoewel niet alle Star Wars-fans de animatieserie kijken, deels vanwege de aanname dat animatie vooral voor kinderen is, bevat de serie uitstekend schrijfwerk en fantastische lore-building. Dave Filoni zou volgens de geruchten al in gesprek zijn met Lucasfilm over het maken van een Clone Wars-miniserie.
Het blijft afwachten hoe goed The Acolyte en de nieuwe serie The Skeleton Crew, die later dit jaar uitkomt, zullen worden ontvangen. Maar, Disney lijkt alvast hun blik op de toekomst van de franchise te hebben gericht. Kijk jij uit naar een mogelijke live action-serie van Knight of the Old Republic en The Clone Wars?
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!