Game of Thrones-makers David Benioff en D.B. Weiss werken aan nieuwe politieke Netflix-serie

TV en Series
vrijdag, 24 mei 2024 om 21:00
kiujaecrfhxttndlgiyxy1webft
Netflix breidt zijn indrukwekkende aanbod uit met de veelbelovende nieuwe serie Death by Lightning. Deze serie, gebaseerd op het boek Destiny of the Republic van Candice Millard, brengt het boeiende en waargebeurde verhaal van James Garfield, de 20e president van de Verenigde Staten, en zijn moordenaar Charles Guiteau tot leven.
Death by Lightning belooft een diepgaande verkenning te worden van de politieke spanningen en persoonlijke drama’s die Garfields presidentschap kenmerkten. De serie heeft een indrukwekkende cast, met Succession-ster Matthew Macfadyen als Charles Guiteau en Michael Shannon, bekend van Waco en Nocturnal Animals, als James Garfield. Ook Betty Gilpin als first lady Crete Garfield en Nick Offerman als vice-president Chester Arthur zijn van de partij.
Verder zien we talentvolle acteurs als Bradley Whitford, Shea Whigham, Stephen McKinley Henderson, Paula Malcomson en Tuppence Middleton. Whitford speelt Secretary of State James Blaine, Whigham vertolkt senator Roscoe Conkling, Henderson is te zien als senator Blanche Bruce, Malcomson als Franny Scoville, de zus van Guiteau, en Middleton als Kate Chase Sprague.
De serie staat onder leiding van Mike Makowsky, bekend van Bad Education. David Benioff en D.B. Weiss, de creatieve geesten achter Game of Thrones, voegen hun expertise toe als uitvoerende producenten. De regie ligt in handen van Matt Ross, die eerder furore maakte met Captain Fantastic en Gaslit.
Death by Lightning belicht niet alleen Garfields politieke carrière, maar duikt ook diep in de complexe relatie tussen Garfield en Guiteau, een fervent bewonderaar die uiteindelijk zijn moordenaar werd. De serie onderzoekt de grillige wendingen van het lot en de politieke intriges die Garfields korte, maar bewogen presidentschap markeerden.
Hoewel de opnames nog moeten beginnen, wekken de combinatie van getalenteerde acteurs, ervaren producenten en een sterke regisseur hoge verwachtingen. De recente succesvolle lancering van Benioff en Weiss’ andere Netflix-project, 3 Body Problem, doet vermoeden dat Death by Lightning opnieuw een enorme hit voor Netflix zal worden.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!

“Death by Lighting,” Netflix’s upcoming series about the rise and eventual assassination of U.S. President James Garfield, is adding to its cast. Bradley Whitford and Shea Whigham have joined the show as series regulars. In addition, Stephen McKinley Henderson, Paula Malcomson…

Image
87
Reply