Prime Video komt binnenkort met live-action serie van populaire Japanse SEGA-franchise

TV en Series
dinsdag, 04 juni 2024 om 9:00
4
Op 25 oktober maakt Prime Video zich op voor de wereldwijde lancering van de exclusieve Japanse Original-serie Like a Dragon: Yakuza. De serie is een live-action bewerking van SEGA’s succesvolle gamefranchise, Yakuza: Like a Dragon. Onder de regie van Masaharu Take en met Ryoma Takeuchi in de hoofdrol als Kazuma Kiryu, komt de streamingdienst na Fallout nu met de volgende gameverfilming. Wordt dit net zo’n grote hit?
De Yakuza-reeks, die voor het eerst werd uitgebracht in 2005, was bedoeld als een game voor volwassenen en wist al vrij snel een grote schare fans aan zich te binden. De spellen tonen het leven van gepassioneerde gangsters in het fictieve Kamurochō, een wijk gebaseerd op Shinjuku’s beruchte Kabukichō.
Like a Dragon: Yakuza belicht het moderne Japan en de intense levens van personages zoals Kazuma Kiryu. De serie biedt een nieuw perspectief op het verhaal en de wereld die in de games nog niet eerder is verkend. Met spanning en misdaad als centrale thema’s volgt de serie Kazuma Kiryu door twee tijdsperioden: 1995 en 2005. Het verhaal richt zich op zijn leven, zijn jeugdvrienden en de gevolgen van zijn beslissingen, waarbij Kiryu wordt neergezet als een onverschrokken Yakuza-strijder met een sterk rechtvaardigheidsgevoel, plichtsbesef en menselijkheid.
De serie, bestaande uit zes afleveringen, wordt in twee delen uitgebracht: drie afleveringen op 25 oktober en de resterende drie op 1 november. Met ondertitelde en nagesynchroniseerde versies in 30 talen zorgt Prime Video ervoor dat Like a Dragon: Yakuza een breed internationaal publiek bereikt.
De streamingdienst lijkt na het succes van Fallout, eveneens gebaseerd op een populaire videogame-franchise, door te pakken met een – voor een breder publiek – minder bekende titel, Yakuza: Like a Dragon. Bekijk hieronder de poster. Helaas is er nog geen trailer of verdere informatie bekend. Houd onze website dus goed in de gaten voor verdere updates!
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!