'Prey'-makers werken aan nieuwe Predator-film met de Emmy-genomineerde actrice Elle Fanning

Films
dinsdag, 04 juni 2024 om 10:00
vgatt6hief4equz1k0uu1ft5xdi
De uitbreiding van het Predator-universum krijgt steeds meer vorm met de aankomende film Badlands, geregisseerd door Dan Trachtenberg. Deadline meldt dat Emmy-genomineerde actrice Elle Fanning in gesprek is om een hoofdrol te vertolken. Trachtenberg zal de film regisseren vanuit een script dat hij samen met zijn Prey-collega Patrick Aison heeft geschreven.
De aankondiging van Badlands kwam na het succes van Trachtenbergs Prey - de prequel van Predator die lovende kritieken ontving en records brak met zijn release op Disney+ in 2022. De film werd genomineerd voor vijf Primetime Emmy's en won er één voor geluidsbewerking. Badlands is momenteel in de vroege ontwikkelingsfase. De nieuwe Predator-film werd in februari aangekondigd, met de verwachting dat de productie later dit jaar van start zal gaan. Over het verhaal van de film wordt momenteel nog geheimzinnig gedaan.
Elle Fanning heeft onlangs een drie seizoenen durende rol afgerond als uitvoerend producent en hoofdrolspeelster in The Great, waarin ze de Russische monarch Catherine de Grote vertolkte en haar eerste Emmy-nominatie ontving voor beste hoofdrolspeelster in een komedieserie.
Haar 20-jarige carrière omvat een breed scala aan rollen, variërend van Disney-prinses Aurora in de Maleficent-films tot drama's gebaseerd op waargebeurde verhalen zoals The Girl from Plainville en de familiekomedie We Bought a Zoo, evenals auteur-gedreven films zoals Nicolas Winding Refn's The Neon Demon, Mike Mills' 20th Century Women en Sofia Coppola's Somewhere en The Beguiled.
Hoewel Fanning in verschillende genres heeft geschitterd, kreeg ze haar eerste grote rol in de sci-fi film Super 8 uit 2011, geregisseerd door J.J. Abrams. Hierin speelde ze Alice, een van de tieners die in de zomer van 1979 een treinongeluk meemaken en de daaropvolgende onverklaarbare gebeurtenissen onderzoeken. Fanning zal binnenkort te zien zijn in James Mangolds A Complete Unknown, waarin ze Sylvie Russo speelt tegenover Timothee Chalamet als Bob Dylan.
Het is nog afwachten hoe deze film het zal doen ten opzichte van zijn voorganger Prey, maar met een talentvolle cast en een ervaren regisseur aan het hoofd, zijn de verwachtingen hooggespannen voor dit nieuwe - opzichzelfstaand - avontuur in het Predator-universum.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!