Iconische komediefilm met Rachel McAdams en Lindsay Lohan vanaf vandaag te zien op Netflix

Films
dinsdag, 04 juni 2024 om 11:00
lbrynqf6al3q7ketvtc1mn9vjke
Vanaf vandaag is de iconische film Mean Girls beschikbaar op Netflix, een ware traktatie voor liefhebbers van komedie en tienerdrama. De film uit 2004, geregisseerd door Mark Waters en geschreven door Tina Fey, heeft zich door de jaren heen ontwikkeld tot een cultuurfenomeen.
Mean Girls vertelt het verhaal van Cady Heron, een naïeve tiener die na jaren thuisonderwijs in Afrika naar een Amerikaanse middelbare school gaat en geconfronteerd wordt met de complexiteit van de high school-hiërarchie. Cady, gespeeld door Lindsay Lohan, probeert haar weg te vinden op North Shore High School en sluit vriendschap met de buitenbeentjes Janis en Damian.
Samen smeden ze een plan om de populaire maar meedogenloze Regina George, gespeeld door Rachel McAdams, van haar troon te stoten. Regina is de leider van de 'Plastics', een beruchte clique op school. De Plastics bestaan uit de onzekere Gretchen Wieners en de naïeve Karen Smith. Cady infiltreert de Plastics in een poging om Regina's leven te ruïneren, maar raakt uiteindelijk zelf verstrikt in de oppervlakkige en manipulatieve wereld die ze probeerde te ontmantelen.
De film, die zijn première beleefde op 19 april 2004, werd een groot succes en bracht wereldwijd meer dan 130 miljoen dollar op. Mean Girls werd geprezen om zijn scherpe humor, het slimme script van Fey, en de sterke prestaties van de cast, met name die van Lohan, die verschillende prijzen won voor haar rol.
Mean Girls heeft een blijvende impact gehad op de populaire cultuur. De film staat bekend om zijn memorabele quotes en scènes, die veelvuldig worden gedeeld als GIFs en memes op sociale media. Zinnen als "On Wednesdays we wear pink" en "You can't sit with us" zijn diep geworteld in de popcultuur.
Elk jaar op 3 oktober vieren fans "Mean Girls Day", een verwijzing naar een specifieke datum genoemd door Cady in de film. Bovendien heeft de film geleid tot verschillende spin-offs en aanpassingen, waaronder een toneelmusical die in 2018 op Broadway in première ging en een filmremake die eerder dit jaar werd uitgebracht.
De remake van 2024, geregisseerd door Samantha Jayne en Arturo Perez Jr., is gebaseerd op de Broadway-musical en behoudt de kern van het originele verhaal met een muzikale twist. Angourie Rice, Reneé Rapp, Auliʻi Cravalho en Christopher Briney spelen de hoofdrollen, met Fey en Tim Meadows die hun oorspronkelijke rollen opnieuw vertolken. Hoewel deze nieuwe versie gemengde recensies ontving, bracht het wereldwijd meer dan 104 miljoen dollar op en toonde het de blijvende relevantie van het verhaal.
Mean Girls is nu te zien op Netflix, bekijk hieronder de officiële trailer.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!