Netflix-kijkers pinken traantje weg bij nieuwe dramafilm: "Niet verwacht dat ik zou huilen!"

Films
maandag, 03 juni 2024 om 18:00
godzillafinaledit
Sinds de onverwachte release van Godzilla Minus One op Netflix afgelopen weekend, heeft de film een emotionele snaar weten te raken bij Netflix-kijkers. Veel kijkers hebben hun ervaringen gedeeld op sociale media, waarbij ze aangeven dat ze niet voorbereid waren op de emotionele diepgang van de film.
Een gebruiker op X deelde: "Hoe gênant voor Hollywood dat deze film van $10 miljoen zo'n impact heeft. Ik had niet verwacht dat ik zou huilen! Voor de levenden, voor de doden en voor de enorme hagedis. Ik ben verliefd." Een andere kijker gaf aan: "Ik was voorbereid op een meer cerebrale Godzilla-film, maar absoluut niet op de emotionele achtbaan van deze film. 100% gehuild tijdens deze scène.”
Dit sentiment werd gedeeld door velen, zoals blijkt uit de reactie van een andere kijker: "Eindelijk Godzilla Minus One vandaag gezien. Ik ben nog nooit zo emotioneel geweest en heb gehuild tijdens het kijken naar een Godzilla-film. Wat een surrealistische en kwalitatief hoogwaardige kaiju-filmervaring, zonder twijfel."
Godzilla Minus One, geregisseerd en geschreven door Takashi Yamazaki, is de 37e film in de Godzilla-franchise en de vijfde in de Reiwa-era. De film speelt zich af in het naoorlogse Japan en volgt een voormalig kamikazepiloot die lijdt aan posttraumatische stressstoornis na zijn ontmoeting met de gigantische Godzilla.
De film is geprezen om zijn indrukwekkende visuele effecten, regie, scenario en sociaal commentaar, en heeft wereldwijd bijna $116 miljoen opgebracht. De film won talrijke prijzen, waaronder de Beste Visuele Effecten bij de 96e Academy Awards en acht Japan Academy Film Prijzen.
Voor de echte fijnproevers en fans van de Godzilla-films is er goed nieuws te melden: deze zomer komt er óók een 'Minus Color'-versie uit, een zwart-wit versie die de emotie van de film nog intenser weet vast te leggen. Godzilla Minus One is nu te zien op Netflix. Bekijk hieronder de officiële trailer.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!