Fantasyfilm met 'Stranger Things'-ster Millie Bobbi Brown is een enorme Netflix-hit

Films
woensdag, 05 juni 2024 om 19:15
kxov8aztkfkg6osqnverevdjkfv
In slechts een paar maanden tijd heeft de fantasyfilm Damsel, met in de hoofdrol Millie Bobby Brown ,zich opgewerkt tot een van de meest bekeken films ooit op Netflix. De film, die op 8 maart in première ging, heeft inmiddels een indrukwekkende 137,2 miljoen weergaven bereikt en staat daarmee op de achtste plaats in de lijst van populairste Engelstalige films op het platform.
Damsel vertelt het verhaal van een plichtsgetrouwe jonge vrouw, gespeeld door Brown, die instemt met een huwelijk met een knappe prins. Al snel ontdekt ze echter dat de koninklijke familie haar wil opofferen om een eeuwenoude schuld in te lossen. Ze wordt in een grot met een vuurspuwende draak geworpen en moet op haar slimheid en vastberadenheid vertrouwen om te overleven.
De film werd geregisseerd door Juan Carlos Fresnadillo, bekend van 28 Weeks Later, en het scenario is geschreven door Dan Mazeau, bekend van Fast X. Naast Brown schitteren ook gerenommeerde acteurs zoals Ray Winstone, Angela Bassett, en Robin Wright in de film.
De populariteit van Damsel is deels te danken aan de sterstatus van Millie Bobby Brown, die bekendheid verwierf met haar rol als Eleven in Stranger Things. Brown heeft zich inmiddels ontpopt als een van de grootste sterren van Netflix, ook dankzij haar succesvolle hoofdrollen in de Enola Holmes-films. Het is dan ook geen verrassing dat Damsel een enorm publiek heeft weten te trekken. In de eerste zes weken na de release stond de film steevast in de wereldwijde top 10 van Netflix en bereikte het de top 10 in maar liefst 93 landen.
Ondanks de gemengde recensies – met een score van 57% op Rotten Tomatoes van critici en 60% van het publiek – blijft Damsel populair. Veel van de kritiek richt zich op het zwakke verhaal en de matige speciale effecten, maar Brown's krachtige optreden weet de film toch overeind te houden.
Met 137,2 miljoen weergaven overtrof Damsel films zoals Jennifer Lopez's The Mother en Glass Onion: A Knives Out Mystery. De film genoot ook van de grootste kijkcijfers in een week voor een Netflix-film sinds Glass Onion eind 2022, met meer dan 50 miljoen weergaven in de tweede week.
Terwijl de carrière van Brown verder blijft stijgen, met aankomende projecten zoals Stranger Things seizoen 5 en de sci-fi avonturenfilm The Electric State van de Russo-broers, blijft ze een belangrijke troef voor Netflix.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!