Indrukwekkende trailer van historische dramafilm 'The Convert' met Guy Pearce onthuld

Trailers
woensdag, 05 juni 2024 om 20:15
d2gusgs9e4wnirnw7yzcui8p5kd
De eerste officiële trailer van de historische dramafilm The Convert is vrijgegeven en de verwachtingen zijn hooggespannen. Deze Nieuw-Zeelandse epische film, geregisseerd door Lee Tamahori, biedt een meeslepende en authentieke weergave van het koloniale Nieuw-Zeeland in de vroege 19e eeuw. In de hoofdrol schittert acteur Guy Pearce als Thomas Munro, een pas aangekomen predikant die terechtkomt in een bittere strijd tussen twee Māori-stammen.
Het verhaal speelt zich af in een tijd waarin het koloniale Nieuw-Zeeland nog in zijn kinderschoenen stond. Munro, de predikant, arriveert in een Britse nederzetting die probeert samen te werken met de inheemse bevolking. Pearce beschrijft hoe Munro, ondanks zijn verleden als krijger, een diepgewortelde overtuiging heeft dat vrede mogelijk is, ongeacht culturele verschillen.
The Convert is een authentieke weergave van de pre-koloniale cultuur van de Māori. Dit wordt gezien als een van de meest nauwkeurige en opwindende weergaven van deze rijke cultuur ooit vertoond. De film, hoewel geworteld in lokale geschiedenis en folklore, behandelt universele thema's van verlossing en opoffering.
Naast Guy Pearce bestaat de cast van The Convert uit Tioreore Ngatai-Melbourne, Antonio Te Maioha, Jacqueline McKenzie en Lawrence Makoare. De film werd mede geschreven door Tamahori en Shane Danielsen, gebaseerd op een verhaal van Michael Bennett en de roman Wulf van Hamish Clayton.
De film maakte zijn debuut op het Toronto International Film Festival (TIFF) en kreeg daar positieve recensies, met een respectabele score van 78% op Rotten Tomatoes. Critici prijzen de film voor zijn gedurfde en bloederige beelden, en velen beschouwen het als Tamahori’s beste werk in jaren. De verwachtingen voor de release zijn dan ook hoog.
De film verschijnt vanaf 12 juli via VOD. Het is onwaarschijnlijk dat de film een Nederlandse bioscooprelease zal krijgen. Bekijk hieronder de officiële trailer van The Convert.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!