Controversiële Netflix-horrorfilm 'Under Paris' over een bloeddorstige haai nu te streamen

Films
woensdag, 05 juni 2024 om 10:15
s unit 00943
Het is een film die de gemoederen flink bezighoudt: Under Paris (Sous la Seine), de nieuwe Franse horrorfilm van regisseur Xavier Gens, die vanaf vandaag te zien is op Netflix. Deze film, met een plot dat draait om een reusachtige haai die de Seine onveilig maakt tijdens de Wereldkampioenschappen Triatlon in Parijs, lijkt een spannende rit te worden maar wordt ook overschaduwd door enige controverse.
Het verhaal volgt Sophia, een briljante wetenschapper, die samen met Mika, een jonge milieuactiviste, en Adil, de commandant van de rivierpolitie, geconfronteerd wordt met de dreiging van een grote haai die diep in de Seine zwemt. Om een bloedbad in het hart van de stad te voorkomen, moeten ze hun krachten bundelen.
Maar terwijl de spanning in de film voelbaar lijkt te zijn, zijn er achter de schermen ook spanningen. De film wordt namelijk geconfronteerd met juridische problemen wegens beschuldigingen van plagiaat. Vincent Dietschy, een schrijver en regisseur, beweert dat Under Paris zijn oorspronkelijke idee heeft gekopieerd, dat hij in 2011 bij de Franse rechtenbeheerder SACD heeft geregistreerd. Dietschy beweert dat zijn project, genaamd Silure, over een gigantische, carnivore meerval in de Seine, gelijkenissen vertoont met Under Paris.
Dietschy beweert dat hij zijn idee voor Silure in 2014 aan de Franse agent Laurent Grégoire heeft gepitcht, waarna een ontwikkelingsdossier met een uitgebreide behandeling onder andere producenten is gaan circuleren. De producenten van Under Paris, Sébastien Auscher en Edouard Duprey, ontkennen echter dat ze ooit van Silure hebben gehoord voordat ze een formele kennisgeving ontvingen van de advocaat van Dietschy.
De juridische strijd die volgt, draait om de beschuldiging van parasitisme, waarbij Dietschy beweert dat zijn idee en inspanningen zijn gebruikt zonder zijn toestemming of betaling. Hoewel de zaak complex is en waarschijnlijk lang zal duren, probeert Dietschy's advocaat, Maître Héloïse de Castelnau, twee juridische acties door te zetten: een rechtszaak tegen verschillende partijen, waaronder Netflix, en een dagvaarding aan Netflix om de release van de film op te schorten totdat de zaak is afgerond.
De toekomst van Under Paris blijft dus uiterst onzeker, het is dan ook aan te raden om snel te gaan kijken, aangezien de film binnenkort ook zomaar weer kan verdwijnen. Bekijk hieronder de trailer.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!