Oscar-bekroonde producer Akiva Goldsman werkt aan live-action film van 'Monster High'

Films
donderdag, 06 juni 2024 om 9:00
a3911g7dhjkmu5cpzhe00unallz
Oscar-bekroonde producer en scenarioschrijver Akiva Goldsman heeft een nieuwe uitdaging aangenomen. Hij gaat samenwerken met Mattel en Universal Pictures om een live-action film te maken van de populaire Monster High-franchise, zo meldt Variety. Goldsman, bekend van zijn werk aan A Beautiful Mind, I Am Legend en verschillende Star Trek-series, zal de productie leiden.
De Monster High-franchise, die in 2010 werd gelanceerd, bestaat uit poppen die zijn voorgesteld als de kinderen van beroemde monsters. De poppenlijn heeft een trouwe schare fans opgebouwd door haar unieke en inclusieve benadering.
Dit project markeert niet de eerste poging om de Monster High-poppen naar het grote scherm te brengen. Eerdere adaptaties omvatten 15 geanimeerde tv-specials en films tussen 2010 en 2017, evenals een nieuwe animatieserie die in 2022 debuteerde op Nickelodeon en nu aan zijn tweede seizoen toe is. In hetzelfde jaar werd ook een live-action Monster High: The Movie uitgebracht op Nickelodeon en Paramount+, met een vervolg in 2023.
Hoewel eerdere pogingen om een live-action film te maken door Universal en regisseur Ari Sandel in 2015 mislukten, heeft Mattel zijn vertrouwen in de franchise niet verloren. Het bedrijf heeft verschillende andere intellectuele eigendommen in ontwikkeling voor filmbehandelingen, waaronder American Girl, Barney, Hot Wheels en Masters of the Universe.
Het is nog onduidelijk of Goldsman ook het script voor de nieuwe film zal schrijven, naast zijn rol als producer. Desondanks is de betrokkenheid van Goldsman veelbelovend gezien zijn indrukwekkende staat van dienst in de filmindustrie. Naast zijn werk aan Monster High is hij momenteel ook bezig met de productie van de aankomende sequels van Constantine en I Am Legend.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!