Historische dramafilm 'Small Things Like These' met Cillian Murphy krijgt een Nederlandse release

Films
donderdag, 06 juni 2024 om 10:00
fyyfdx6hqwso7t7qyhxs4s2ahhd
De film Small Things Like These, met in de hoofdrol Cillian Murphy, krijgt een Nederlandse release dankzij Dutch FilmWorks (DFW). De veelgeprezen historische dramafilm zal vanaf 21 november 2024 te zien zijn in de Nederlandse bioscoopzalen. Small Things Like These is een verfilming van de gelijknamige roman van Claire Keegan, geregisseerd door Tim Mielants en aangepast door Enda Walsh.
De film speelt zich af in de kerstperiode van 1985 en volgt het verhaal van Bill Furlong (Murphy), een kolenhandelaar in het Ierse stadje New Ross. Tijdens zijn werk ontdekt hij duistere geheimen in een plaatselijk klooster, wat hem dwingt om niet alleen de schokkende praktijken van het klooster onder ogen te zien, maar ook verborgen waarheden over zijn eigen leven te onthullen. De film belicht de beruchte Magdalena wasserijen in Ierland, waar ongehuwde moeders vaak onder dwang werkten in barre omstandigheden.
Naast Cillian Murphy schitteren ook Emily Watson, Eileen Walsh, Michelle Fairley, Clare Dunne en Helen Behan in de film. Vooral Emily Watsons vertolking van Zuster Mary, de corrupte moeder-overste van het klooster, werd zeer goed ontvangen en leverde haar de Zilveren Beer op voor Beste Bijrol op het 74e Internationale Filmfestival van Berlijn.
Small Things Like These ontving lovende kritieken. Op Rotten Tomatoes heeft de film een score van 83% op basis van 23 beoordelingen, en op Metacritic een indrukwekkende score van 82. The Guardian gaf de film vier van de vijf sterren en omschreef het als een "meeslepend en toegewijd drama". Radio Times noemde het een "terughoudend drama dat klein is in schaal maar niet in ambitie".
De productie van Small Things Like These was een gezamenlijke inspanning van enkele grote namen in de filmindustrie. De film werd gefinancierd en geproduceerd door Artists Equity, een studio geleid door Ben Affleck en Matt Damon. Cillian Murphy en Alan Moloney produceerden de film als de eerste speelfilm van hun eigen productiebedrijf Big Things Films. Andere producenten waren Catherine Magee en Drew Vinton, met mede-financiering door Screen Ireland en co-productie door Wilder Films uit België.
Regisseur Tim Mielants werkte eerder samen met Cillian Murphy aan de BAFTA-winnende serie Peaky Blinders, die binnenkort een vervolgfilm krijgt. Het scenario van Small Things Like These is geschreven door Enda Walsh, een oude medewerker van Murphy, wat de film een extra laag van vertrouwdheid en kwaliteit geeft.
Small Things Like These is vanaf 21 november te zien in de bioscoop. Bekijk hieronder de officiële trailer.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!