'Hotel Mumbai'-regisseur Anthony Maras werkt aan nieuwe WOII-film over D-Day

Films
donderdag, 06 juni 2024 om 7:00
q8a7vgdncvfyaj2k7hccmhxcro5
Europese filmgigant Studiocanal slaat de handen ineen met Darkest Hour-producent Working Title voor een gloednieuwe D-Day-film genaamd Pressure. Anthony Maras, bekend van Hotel Mumbai, zal de film regisseren op basis van een script van Olivier Award-winnaar David Haig, die het originele en veelgeprezen West End-toneelstuk waarop de film is gebaseerd, heeft geschreven. De productie van de film staat gepland voor later dit jaar.
De film Pressure zal het buitengewone, waargebeurde verhaal vertellen over de immense druk waarmee de besluitvormers achter D-Day te maken hadden, en hoe hun bevrijding van Europa volledig afhankelijk was van het weer. Het verhaal richt zich op Group Captain James Stagg, hoofdmeteoroloog bij het Supreme Headquarters Allied Expedition Force, die verantwoordelijk was voor het informeren van generaal Dwight D. Eisenhower, opperbevelhebber van de geallieerde troepen, over de weersomstandigheden die de geallieerde invasie zouden maken of breken.
De speelruimte voor de invasie was bijzonder klein. Als de geallieerden nog langer hadden gewacht, zouden de Duitsers de opbouw van troepen aan de Britse kust hebben opgemerkt, en kort na de operatie werd de Franse kust geteisterd door enkele van de zwaarste stormen in decennia. Het lot van miljoenen levens en het verloop van de oorlog hingen af van Staggs beslissing, en uiteindelijk loonde zijn keuze, zoals Eisenhower uitlegde in een indringend CBS-interview met Walter Cronkite in 1964.
Anthony Maras, bekend van Hotel Mumbai, zal de film regisseren. Het script is mede geschreven door Olivier Award-winnaar David Haig, die het originele en veelgeprezen West End toneelstuk waarop de film is gebaseerd, schreef. De productie van de film staat gepland voor later dit jaar.
D-Day is een van de meest iconische momenten in de westerse geschiedenis en is herhaaldelijk op memorabele wijze op het scherm gebracht, waaronder in Saving Private Ryan, Band of Brothers en The Longest Day.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!