Eerste beelden van WOII-film 'Nuremberg' met Russell Crowe en Rami Malek onthuld

Films
dinsdag, 14 mei 2024 om 8:00
russell 1216522
De eerste exclusieve beelden van de nieuwe WOII-film Nuremberg zijn onthuld via Deadline. Met Hollywoodsterren als Russell Crowe, Rami Malek en Michael Shannon in de hoofdrollen, belooft de film een diepgaande kijk te bieden op het Proces van Neurenberg, een cruciaal moment in de geschiedenis dat meer dan twintig kopstukken van het naziregime berechtte na de Tweede Wereldoorlog.
Het verhaal draait om de Amerikaanse psychiater Douglas Kelley, gespeeld door Malek, die belast is met de taak te bepalen of de nazibazen terecht kunnen staan voor hun daden. Hij bevindt zich in een mentale strijd met Hermann Göring, vertolkt door Crowe, de rechterhand van Hitler. Het belooft een intens psychologisch duel te worden tussen goed en kwaad, tussen de menselijke geest en het duister dat zich daarin kan verschuilen.
De film werpt niet alleen een blik op een belangrijk historisch moment, maar roept ook belangrijke vragen op over de aard van het kwaad en de menselijke natuur. Zoals regisseur James Vanderbilt benadrukt, is het verhaal van Kelley en Göring actueler dan ooit tevoren. In een tijd waarin politieke landschappen kunnen leiden tot verschrikkelijke daden vanuit de drang naar macht, herinnert Nuremberg ons eraan dat het gevaar van extremisme en dictatuur altijd op de loer ligt.
Deze film is echter meer dan alleen entertainment; het is een herinnering aan de kwetsbaarheid van onze samenleving voor manipulatie en onderdrukking. Door de getuigenis van Kelley en de gruwelijke misdaden die voor het voetlicht worden gebracht, worden we gedwongen na te denken over onze eigen tijd en de opkomst van autoritaire leiders en extremistische ideologieën.
Naast Malek en Crowe zit er ook een Nederlands tintje aan de film. Lotte Verbeek (41) maakt haar opwachting in Nuremberg. De actrice timmert al langer aan de weg in Hollywood, waar ze eerder al te zien was in Outlander, The Blacklist, Agent Carter en de bioscoophit The Fault in Our Stars. Verbeek voegt met deze film opnieuw een mooie titel toe aan haar cv. Wanneer de film in de bioscoop draait, is nog niet bekend.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!
rami1