Francis Ford Coppola deelt eerste epische trailer van 'Megalopolis'

Films
dinsdag, 14 mei 2024 om 10:00
gng9gobakaedh1f
Vergeet Deadpool & Wolverine, Furiosa of welke andere grote blockbuster er ook hoog op je kijklijst staat. The Godfather-regisseur Francis Ford Coppola heeft zojuist namelijk de eerste trailer uitgebracht voor zijn epische, door hemzelf gefinancierde passieproject Megalopolis. De film wordt door verschillende media al genoemd als een van de meest unieke en gewaagde films van de laatste jaren.
De film, die op 17 mei in première gaat op het Cannes Film Festival, is een Romeinse epische vertelling die zich afspeelt in een denkbeeldig modern Amerika. Adam Driver leidt Megalopolis, en de cast van de film bestaat daarnaast uit Aubrey Plaza, Shia LaBeouf, Jon Voight, Jason Schwartzman, Laurence Fishburne, Kathryn Hunter, Grace VanderWaal, Chloe Fineman, James Remar, D.B. Sweeney en Dustin Hoffman.
Coppola begon voor het eerst met het schrijven van Megalopolis in 1983, en naar verluidt kostte de film $120 miljoen om te maken, deels gefinancierd door de verkoop van een aanzienlijk deel van het wijnimperium van de regisseur. Hij organiseerde eind maart een vertoning van het project voor potentiële kopers, waarbij Universal, Netflix en Sony allemaal aanwezig waren. Echter, meer dan een maand later zoekt de film nog steeds naarstig naar distributie omdat er “gewoon geen manier is om deze film te positioneren”, zo laten verschillende distributeurs weten in gesprek met THR.com.
Onbegrijpelijk volgens vele grote namen in de filmindustrie. Joe Russo schrijft op X/Twitter: “why the f*ck isn’t there an American distributor for Megalopolis yet?! Holy fuck.” Planet of the Apes-regisseur Wes Ball is ook laaiend enthousiast en schrijft: “My body is ready.” Het moge duidelijk zijn dat de verwachtingen hooggespannen zijn voor de film. Mede ook door de woorden van Coppola zelf: "Onze nieuwe film Megalopolis is het beste werk waarover ik het voorrecht heb gehad om toezicht te houden."
Volgens de officiële beschrijving is Megalopolis een Romeinse epische fabel die zich afspeelt in een denkbeeldig modern Amerika. De stad New Rome moet veranderen, wat leidt tot conflict tussen Caesar Catilina (Adam Driver), een geniale kunstenaar die probeert een utopische, idealistische toekomst te bereiken, en zijn tegenstander, burgemeester Franklyn Cicero (Giancarlo Esposito), die vasthoudt aan een regressieve status quo, hebzucht, belangenverstrengeling en partijdige strijd in stand houdt. Tussen hen in staat de socialite Julia Cicero (Nathalie Emmanuel), de dochter van de burgemeester, wiens liefde voor Caesar haar loyaliteiten heeft verdeeld en haar dwingt te ontdekken waar ze werkelijk in gelooft dat de mensheid verdient.
Coppola schreef en regisseerde de film, met Fred Roos, Barry Hirsch en Michael Bederman als producenten. Uitvoerende producenten zijn: Anahid Nazarian, Barrie Osborne en Darren Demetre. Het is nog niet duidelijk wanneer de film in Nederland te zien zal zijn aangezien Megalopolis ook bij ons nog naarstig op zoek is naar een distributeur.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!