Langverwachte officiële teaser van Francis Coppola's 'Megalopolis' onthuld

Films
zaterdag, 04 mei 2024 om 18:00
5bgwhezcwqyabjnwemaujwlp2wg
Het is een moment waar filmfanaten wereldwijd reikhalzend naar hebben uitgekeken: de eerste glimp van Francis Ford Coppola's epische project Megalopolis is eindelijk onthuld. Met een adembenemend budget van meer dan $120 miljoen, volledig gefinancierd door de visionaire regisseur zelf, belooft het een van de hoogtepunten van 2024 te worden.
In de teaser worden we meegenomen naar een wereld waarin de tijd lijkt te buigen voor de wil van één man. Adam Driver, een van de hoofdrolspelers, vertoont een intrigerende kracht wanneer hij met een simpele vingerknip lijkt te spelen met de tijd zelf. Het is een teaser die de verbeelding prikkelt en de verwachtingen voor deze film tot ongekende hoogten doet stijgen.
Coppola, de meesterlijke geest achter klassiekers als The Godfather, heeft Megalopolis niet alleen gemaakt om te vermaken, maar ook om te inspireren en uit te dagen. De film verkent complexe thema's zoals de spanning tussen traditie en vooruitgang, de verleiding van macht en de zoektocht naar een betere toekomst. In een wereld waarin de grenzen tussen verleden, heden en toekomst vervagen, roept Coppola op tot reflectie over de richting die onze samenleving opgaat.
Het verhaal speelt zich af in een post-apocalyptisch New York, waarin de ambitieuze architecturale idealist Caesar (Adam Driver) en de corrupte burgemeester Frank Cicero (Giancarlo Esposito) lijnrecht tegenover elkaar staan. Terwijl Caesar droomt van een utopische toekomst gebouwd op hernieuwbare materialen, vertegenwoordigt Cicero het oude regime van corruptie en machtsmisbruik.
Naast Driver en Esposito bestaat de cast uit grote namen als Aubrey Plaza, Laurence Fishburne, Chloe Fineman, Dustin Hoffman, Shia LaBeouf, Nathalie Emmanuel, Jason Schwartzman en Jon Voight. Terwijl de wereld wacht op de officiële release later dit jaar, is de buzz rond Megalopolis al voelbaar.
De Franse distributeur Le Pacte heeft de rechten verworven voor een bioscooprelease in Frankrijk. Het is nog niet duidelijk wanneer de film in Nederland te zien zal zijn, maar gezien de enorme hype rondom de film is het haast ondenkbaar dat Megalopolis niet zijn weg zal vinden naar de Nederlandse bioscoopzalen. Bekijk hieronder de eerste beelden!
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!