'Don't Look Up'-regisseur werkt aan nieuwe rampenfilm voor Netflix

Films
dinsdag, 14 mei 2024 om 12:00
dont look up
Na het succes van Don't Look Up op Netflix heeft regisseur Adam McKay zijn aandacht gericht op een nieuwe rampenfilm genaamd The Rising, waarvoor hij zal optreden als producent. Dit nieuws werd vorig jaar december bekendgemaakt toen Netflix de stekker trok uit McKay's vorige project, Average Height, Average Build. McKay sprong vervolgens snel in een nieuw avontuur, dit keer gericht op klimaatverandering.
Het verhaal van The Rising speelt zich af in een kustgemeenschap die wordt geteisterd door een allesverwoestende combinatie van haaien en een orkaan. Op het eerste gezicht lijkt het misschien op een parodie à la Sharknado, maar gezien McKay's betrokkenheid en het thema van klimaatverandering, kunnen we een veel serieuzere film verwachten, vergelijkbaar met de Netflix-film Don’t Look Up met Jennifer Lawrence en Leonardo DiCaprio.
Actrice Phoebe Dynevor, bekend van haar rol in de Netflix-serie Bridgerton, voegt zich volgens Variety bij de cast van de film. Violent Night-regisseur Tommy Wirkola zal plaatsnemen in de regiestoel. De opnames vinden plaats in Australië en gaan later deze maand al van start. Gezien de aantrekkingskracht van het project, kunnen we verwachten dat er binnenkort meer details bekend worden gemaakt.
Het nieuws over de verschuiving van McKay's focus naar klimaatgerelateerde projecten komt niet als een complete verrassing. McKay staat bekend om zijn uitgesproken standpunten over de dreiging van klimaatverandering. Eerder dit jaar lanceerde hij zelfs het non-profit Yellow Dot Studios, waarmee hij snel bewustzijn wil creëren rondom klimaatverandering.
Hoewel Average Height, Average Build niet meer op de planning staat, biedt The Rising een nieuw perspectief op de cinematografische benadering van urgente wereldproblemen. Met McKay aan het roer belooft deze film niet alleen vermakelijk te zijn, maar ook een boodschap van urgentie en bewustzijn over te brengen naar het grote publiek, zoals eerder gezien in de film Don’t Look Up.
Zodra er meer informatie bekend is over de nieuwe rampenfilm, zullen we ons uiteraard weer melden. Het is zéér waarschijnlijk dat de film opnieuw zal debuteren op Netflix, mogelijk met een beperkte bioscooprelease daar aan voorafgaand.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!