Nieuw seizoen van 'Wie is de Mol?' met Onbekende Nederlanders aangekondigd

TV en Series
dinsdag, 14 mei 2024 om 14:00
bnuhjgydivfeouni1hlmnl8dqqa
AVROTROS heeft onthuld dat het nieuwe seizoen van Wie is de Mol?, dat op 28 juni van start gaat en zich afspeelt in Oman, een bijzondere – langverwachte – twist zal toevoegen aan het programma. In plaats van Bekende Nederlanders krijgen nu 10 doodnormale burgers de kans om antwoord te geven op de vraag: Wie is de Mol?
De afgelopen periode hebben honderden Nederlanders zich aangemeld voor een nieuw (fictief) spelprogramma genaamd The Game. Na een reeks van selectierondes zijn tien gelukkigen gekozen om af te reizen naar Oman onder leiding van presentatrice Hila Noorzai. Zonder te weten wat hen te wachten staat, bevinden ze zich al snel in het hart van het spel, waar de jacht op de Mol begint in de hoofdstad Muscat. Hier zullen ze opdrachten uitvoeren in imposante forten, op witte stranden en in uitgestrekte zandduinen.
Na Muscat zullen de deelnemers afdalen naar de binnenlanden van Oman, naar de bruisende stad Nizwa, waar ze de lokale souks zullen verkennen, dadelplantages zullen bezoeken en zich zullen laten betoveren door prachtige valleien. Als kers op de taart zullen ze afdalen naar de Wahiba-woestijn, waar ze belanden in een waar Arabisch sprookje.
Dit seizoen van Wie is de Mol? zal niet op televisie te zien zijn, maar exclusief te streamen bij AVROTROS op NPO Start. Elke week zullen er gedurende vier weken twee nieuwe afleveringen beschikbaar zijn. Het is een nieuwe stap voor het programma, dat voor het eerst in 2003 werd uitgezonden en nu voor het eerst in 24 seizoenen een reeks zonder bekende Nederlanders presenteert.
De reguliere editie met Bekende Nederlanders keert naar verwachting in 2025 gewoon weer terug op de buis. Al zijn veel kandidaten voor de doorsnee kijker over het algemeen vaak ook al ‘onbekend’. Kijk jij uit naar een editie met onbekende Nederlanders? Onze zuiderburen doen het met De Mol immers al jaren op deze manier.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!