Appie Mussa haalt in TikTok-video uit naar EBU: "What are we going to do about it?"

Overig
zondag, 12 mei 2024 om 18:00
joost klein
Het songfestival van gisteren gaat misschien wel de boeken in als een van de meest controversiële edities ooit. Aan de ene kant was er enorme ophef over de diskwalificatie van Joost Klein, en aan de andere kant de politiek beladen sfeer rondom de act van Israël.
Bij ons in Nederland ging het voornamelijk over het ‘incident’ dat zou hebben plaatsgevonden achter de schermen, wat leidde tot de uiteindelijke uitsluiting van de act van Joost Klein. De AVROTROS heeft inmiddels laten weten dat de gemaakte beslissing buiten proportie is en dat ze verdere stappen zullen ondernemen.
Songfestival-chef Martin Österdahl mocht gisteravond onder luid boegeroep de punten voor Nederland verdelen nadat Nikki de Jager had besloten zich terug te trekken als puntengeefster. Met de non-binaire Zwitserse Nemo als winnaar gaat het songfestival van 2024 de boeken in als het songfestival van de Joost Klein- en Israël-rellen.
Hoewel Joost – los van een nietszeggend hondenfilmpje op Instagram – nog niets van zich heeft laten horen en ook vandaag geen persconferentie zal geven, heeft zijn collega, de energieke Appie Mussa, inmiddels wel van zich laten horen in een TikTok-video. De influencer en goede vriend van Joost haalde hard uit in een video naar de EBU waarin hij op zijn eigen manier duidelijk maakt dat de beslissing uitermate kansloos is.
“This Europapa-guy is getting way too big! What are we going to do about it?” zegt Mussa in de video. “What, basically nothing? Disqualification!”. Mussa haalt daarnaast ook nog de hele Israël-affaire aan, wat aantoont dat hij de beslissing uiterst hypocriet vindt. “But What about Israel? Oooh! You mean all those innocent people? I’m cool with it. You all cool with it? They can stay. They can stay.” Het is duidelijk dat de frustratie hoog zit bij het team van Joost – en terecht.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!