Psychologische thriller met Daniel Craig en Naomi Watts nu te zien op Netflix

Films
zondag, 12 mei 2024 om 16:00
6efu4wrgnl4yevdageianumegpc
Het aanbod van Netflix wisselt regelmatig, maar de streamingdienst heeft vandaag weer een topper toegevoegd aan hun assortiment. Dream House, een psychologische thriller van regisseur Jim Sheridan, is vanaf vandaag opnieuw te zien op Netflix.
De film volgt Will Atenton, een succesvolle redacteur bij een uitgeverij in New York City. Hij besluit zijn baan op te zeggen om zich te concentreren op het schrijven van een boek en meer tijd door te brengen met zijn vrouw Libby en hun jonge dochters, Trish en Dee Dee. Het gezin is aanvankelijk dolgelukkig met hun 'droomhuis' in Fairfield County, vlakbij het bos. Maar al snel beginnen ze zich ongemakkelijk te voelen door een reeks verontrustende gebeurtenissen.
Het lijkt allemaal te maken te hebben met een misdaad die vijf jaar eerder in het huis is gepleegd, toen een man genaamd Peter Ward naar verluidt zijn vrouw en twee kinderen vermoordde en werd opgenomen in een psychiatrisch ziekenhuis vanwege gebrek aan bewijs. Will benadert zijn buurvrouw Ann om hulp, maar zij is terughoudend, terwijl haar vervreemde echtgenoot Jack ronduit vijandig is.
Will bezoekt de instelling waar Peter Ward verbleef en doet daar een verontrustende ontdekking. Tijdens de aanval waarbij zijn vrouw en dochters omkwamen, werd Peter in het hoofd geschoten, waardoor hij zich niets herinnert van de moorden. Om het verdriet te verwerken, creëerde hij een waanbeeld waarin zijn gezin nog leeft en een nieuwe identiteit op basis van zijn identificatiebandje in het ziekenhuis.
Hoewel de film een indrukwekkende cast heeft, waaronder Daniel Craig, Rachel Weisz, Naomi Watts en Marton Csokas, werd deze bij de release in 2011 slecht ontvangen door critici. Regisseur Jim Sheridan botste naar verluidt voortdurend met producent James G. Robinson over het script en de productie van de film. Sheridan was zelfs zo ontevreden dat hij zijn naam van de film wilde halen.
Het is echter belangrijk op te merken dat ondanks de kritiek op de film, veel kijkers de spannende plot en de onthullende wendingen waarderen. Dream House biedt een meeslepende ervaring voor liefhebbers van psychologische thrillers en mysteries en is met een IMDb-score van 6.0 geen hoogvlieger, maar ook zeker geen slechte B-film. Prima vermaak dus voor de zondagavond! Bekijk hieronder de trailer.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!