Netflix-kijkers in België stemmen massaal af op horrorfilm met Bill Skarsgård

Films
zaterdag, 11 mei 2024 om 20:00
barbarian st 3 jpg sd high copyright the walt disney company 2022
Belgische Netflix-kijkers hebben zich massaal gestort op de horrorfilm Barbarian, met in de hoofdrol Bill Skarsgård. Geregisseerd en geschreven door Zach Cregger in zijn soloregiedebuut, Barbarian vertelt het verhaal van Tess Marshall, gespeeld door Georgina Campbell, die een huurhuis betrekt in de vervallen buurt van Brightmoor in Detroit.
Haar plannen voor een rustige avond worden verstoord wanneer ze ontdekt dat het huis per abuis dubbel geboekt is en al bewoond wordt door een man genaamd Keith, gespeeld door Bill Skarsgård. Terwijl Tess en Keith hun ongemak over de situatie aanvankelijk proberen te overwinnen, worden ze geconfronteerd met een duister geheim dat in het huis verscholen ligt.
Het is dit duistere mysterie dat kijkers in België lijkt te intrigeren, waarbij de film een opmerkelijke populariteit geniet op het streamingplatform van Netflix. Het verhaal van Barbarian neemt een onverwachte wending wanneer Tess een angstaanjagende ontdekking doet in de kelder van het huis, wat leidt tot een reeks huiveringwekkende gebeurtenissen die zowel haar als Keith in gevaar brengen.
Het succes van Barbarian kan worden toegeschreven aan het meesterlijke werk van regisseur Zach Cregger, die inspiratie putte uit het non-fictieboek "The Gift of Fear" en een intrigerend verhaal creëerde dat de grenzen van het genre verkent. De film kreeg voornamelijk positieve recensies. Barbarian kan rekenen op een solide 7 als IMDb-score en is certified fresh op Rotten Tomatoes met een score van 93%. Met zijn beklemmende sfeer, onvoorspelbare plot en sterke acteerprestaties heeft de film zich gevestigd als een must-watch voor liefhebbers van het genre.
Barbarian laat enkel The Mother of the Bride nog voor zich als meest gestreamde film van dit moment. Helaas is de film in Nederland niet te zien op Netflix; in plaats daarvan kunnen Nederlandse kijkers terecht bij Prime Video.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!