Deze Songfestival-komedie met Will Farell en Rachel McAdams is een must-watch op Netflix

Films
donderdag, 09 mei 2024 om 12:00
6bh8jpwb6hdsbotglwl9nlnvcsq
Met het Eurovisie Songfestival van dit jaar in volle gang, waarbij Joost Klein vanavond zijn opwachting maakt in de tweede halve finale van het liedjesfestijn, is er geen beter moment om jezelf onder te dompelen in de kleurrijke wereld van muziek en competitie met de Netflix-film Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga.
Deze Amerikaanse muzikale romantische komedie, geregisseerd door David Dobkin en geschreven door Will Ferrell en Harper Steele, neemt je mee op een onvergetelijke reis naar de meest epische zangwedstrijd van Europa.
Het verhaal draait om de IJslandse zangers Lars Erickssong en Sigrit Ericksdóttir, gespeeld door niemand minder dan Will Ferrell en Rachel McAdams, die samen de band Fire Saga vormen. Met een diepe vriendschap en gedeelde dromen hebben ze slechts één doel voor ogen: IJsland vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival. Echter, hun weg naar roem is bezaaid met obstakels, hilarische momenten en onverwachte wendingen.
Oorspronkelijk gepland voor een release in mei 2020 om samen te vallen met het Eurovisie Songfestival van dat jaar, werd de film uitgesteld vanwege de COVID-19-pandemie en uiteindelijk een maand later uitgebracht op Netflix. Hoewel de kritieken verdeeld waren, waren Eurovisie-fans unaniem enthousiast. De film ontving zelfs een nominatie voor Best Original Song op de 93e Academy Awards voor het nummer "Husavik".
Will Ferrell, die niet alleen de hoofdrol speelt maar ook mede-schrijver en producent is, werd geïnspireerd door zijn Zweedse vrouw, Viveca Paulin, die hem introduceerde in de wereld van het Eurovisie Songfestival. Zijn fascinatie voor deze viering van muziek en diversiteit leidde tot het ontstaan van deze film, die een eerbetoon is aan de unieke en soms excentrieke cultuur van het Eurovisie Songfestival.
Om zich voor te bereiden op zijn rol en om inspiratie op te doen voor het verhaal, woonde Ferrell zelfs de finale van het Eurovisie Songfestival 2018 bij in Lissabon, Portugal, waar hij deel uitmaakte van de IJslandse delegatie.
Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga is niet alleen een vermakelijke komedie, maar ook een eerbetoon aan de grenzeloze creativiteit en passie die het Eurovisie Songfestival kenmerkt. Dus waar wacht je nog op? Stem af op Netflix en laat je meevoeren door de betoverende wereld van Fire Saga terwijl ze hun dromen najagen op het grootste zangpodium van Europa.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!