Crisis in Malmö: Joost Klein gediskwalificeerd na aanvaring achter de schermen

Overig
vrijdag, 10 mei 2024 om 20:45
joost klein
Het Eurovisie Songfestival van dit jaar houdt de gemoederen goed bezig. De Nederlandse inzending wordt volgens de laatste berichten van de Duitse krant Bild gediskwalificeerd van deelname aan de finale van aankomende zaterdag. Er zou een "incident" hebben plaatsgevonden tussen Joost Klein, een fotograaf én mogelijk een productiemedewerker.
Het nieuws verspreidde zich als een lopend vuurtje nadat Joost Klein niet verscheen bij de repetities. Dit leidde tot speculaties en onzekerheid onder fans en betrokkenen van het evenement. De European Broadcasting Union (EBU) heeft officieel verklaard dat ze momenteel een incident onderzoeken waarbij de Nederlandse artiest betrokken is. Verschillende media bevestigen nu ook dat Joost - in afwachting van het onderzoek - niet mag optreden voor de vakjury en dat ze een eerder optreden van Joost zullen beoordelen.
Volgens informatie van verschillende bronnen, waaronder de Zweedse omroep SVT en de krant Aftonbladet, zou er achter de schermen een fysieke confrontatie hebben plaatsgevonden tussen Joost Klein en een fotograaf, en met een productiemedewerker. Deze berichten zijn echter nog niet bevestigd door de officiële instanties zoals de organisatie van het festival of de Nederlandse omroep AVROTROS.
Klein onderbrak herhaaldelijk andere deelnemers tijdens de persconferentie en veroorzaakte ongemak door de Israëlische deelnemer Eden Golan lastig te vallen. Zijn gebaar van het demonstratief tonen van de Nederlandse vlag boven zijn hoofd tijdens de verklaring van Golan werd door velen geïnterpreteerd als antisemitisch, vooral gezien het feit dat Klein eerder weigerde met Golan op de foto te gaan.
Het feit dat Klein zijn Songfestivalverhalen op Instagram heeft verwijderd en het officiële Eurovisie-account niet meer volgt, lijkt de speculaties over een diskwalificatie verder te voeden, ook is de Nederlandse vlag verdwenen van hun backstage ruimte. De sfeer achter de schermen lijkt dan ook gespannen, zoals bleek uit een eerder incident van vandaag waarbij een journalist van de Israëlische omroep KANN werd verzocht om niet te filmen en waarbij er duw- en trekwerk plaatsvond tussen leden van de Nederlandse delegatie en de journalist.

תקרית חריגה באירוויזיון: נציג הולנד, ששובץ בין עדן גולן לנציגת לוקסמבורג, הישראלית טלי גולרגנט, לא הופיע לחזרה. איגוד השידור האירופי הודיע: "חוקרים אירוע שבו היה מעורב, הוא לא יעלה לחזרות עד להודעה חדשה". @DovGilHar ניסה להבין מדוע לא עלה להופיע, אך נהדף בידי מאבטחיו

863
Reply
De onduidelijkheid wordt verder versterkt door het feit dat de officiële website van de EBU momenteel offline is. De EBU, als organisator van het Eurovisie Songfestival, heeft nog steeds geen duidelijkheid verschaft over de aard van het incident met Joost Klein. Het lijkt erop dat het Eurovisie Songfestival dit jaar niet alleen draait om muziek en spektakel, maar ook om achter-de-schermen drama. De fans wachten gespannen af op verdere updates over de situatie rond Joost Klein en de impact ervan op het evenement. Wanneer er meer duidelijkheid is, zullen we dit artikel aanvullen.
UPDATE: Joost Klein is definitief gediskwalificeerd maar heeft niets met een eventuele aanvaring met Israël te maken, zo meldt Cornald Maas.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!

Tweet not found

The embedded tweet could not be found…