Netflix komt met nieuwe Noorse rampenserie van 'Kastanjemanden'-regisseur

TV en Series
vrijdag, 19 april 2024 om 18:00
g5umop192xs3pnynus4ubqupc7l
Eind vorig jaar kondigde Netflix officieel het veelbelovende nieuwe project aan van Kastanjemanden-regisseur Kasper Barfoed: La Palma. Een gloednieuwe rampenserie over een Noors gezin dat tijdens een kerstvakantie op de Canarische Eilanden het middelpunt wordt van een catastrofale ramp.
We kunnen melden dat de opnames inmiddels zijn afgerond en dat de serie zich momenteel in de postproductiefase bevindt. La Palma komt nog dit jaar naar Netflix!
La Palma vertelt het verhaal van een Noorse familie die Kerstmis viert op de Canarische Eilanden. Hun vredige vakantie wordt echter abrupt verstoord wanneer een jonge Noorse wetenschapper verontrustende signalen ontdekt van de vulkaan die zich in het centrum van het eiland bevindt. Ze staat voor de uitdaging om haar collega's te overtuigen van het dreigende gevaar. Als de vulkaan uitbarst, bestaat het risico dat een massa ter grootte van Manhattan in de oceaan stort, wat zou leiden tot de grootste tsunami die de wereld ooit heeft gezien.
De cast van de serie bestaat uit een Noorse topacteurs met grote namen als Ingrid Bolsø Berdal (Westworld, Hansel & Gretel: Witch Hunters, Hercules), Anders Baasmo (Kon Tiki), Thea Sofie Loch Næss (The Last Kingdom), Ólafur Darri Ólafsson (The Last Witch Hunter, The Meg) en Thorbjørn Harr (The Tunnel, 22 July). Ondersteund door getalenteerde acteurs als Amund Harboe, Alma Günther, Bernhard Storm Lager, Jorge de Juan, Jenny Evensen, Johannes Joner en Iselin Shumba.
Volcano Films, bekend van films als The Wave en The Quake, had enkele jaren geleden de serie al willen filmen, maar uit respect voor de bewoners van het eiland moesten de opnames worden gestaakt vanwege de uitbarsting van de Tajogaite Vulkaan. Hoewel "La Palma" officieel nog altijd de werktitel is, heeft het productiebedrijf Volcano Films laten weten verheugd te zijn dat het "meest ambitieuze Scandinavische project tot nu toe" de naam draagt van het Spaanse eiland.
Regisseur Kasper Barfoed wordt bijgestaan door Lasse Greve Alsos als uitvoerend producent. De film komt uit de koker van het Noorse Fantefilm en Volcano Films. Een exacte releasedatum is nog niet duidelijk, maar we gaan ervan uit dat de serie rond de feestdagen te zien zal zijn op Netflix. Houd onze website in de gaten voor verdere updates rondom de veelbelovende Noorse rampenserie La Palma.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!