Netflix komt binnenkort met een nieuwe WOII-serie over Adolf Hitler

TV en Series
zaterdag, 11 mei 2024 om 14:00
aaaaqxeo0kmextqx9vz9xztqad5giulvfwjyd19jml49hnwcm8xjpu2bz rf1zyrifullhw6j5q9ngy4nxhrnzuun499balgqvddhkqxlpmwqzb7jaktssdai5kuut7z jpfznadvedojpr2yvxhukddnaxs
Op 5 juni gaat op Netflix de zesdelige docuserie Hitler and the Nazis: Evil on Trial in première. De serie is geregisseerd door Joe Berlinger, bekend van films en series als Paradise Lost, Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile, en The Ted Bundy- The John Wayne Grace- en Jeffrey Dahmer Tapes.
In deze nieuwe docuserie wordt het verhaal verteld van het Derde Rijk, de opkomst en ondergang van Hitler en zijn medestanders, en de invloed van propaganda, censuur en antisemitisme. Dit wordt gedaan vanuit het perspectief van de Neurenbergprocessen en het ooggetuigenverslag van de Amerikaanse journalist William L. Shirer.
Berlinger benadrukt dat Shirers ervaringen niet alleen een persoonlijk perspectief bieden, maar ook herinneren aan de kwetsbaarheid van de democratie. Berlinger, die zelf Joods is en een fascinatie heeft voor de Duitse geschiedenis en de tragedie van de Tweede Wereldoorlog, benadrukt het belang van dit verhaal, vooral nu blijkt dat twee derde van de millennials niet weet wat Auschwitz is.
Hij ziet het als een kans om de geschiedenis te vertellen als een waarschuwing, met de opkomst van autoritarisme en antisemitisme in gedachten. De serie maakt gebruik van geavanceerde technologie, waaronder AI, om Shirer als verteller te laten fungeren. Hierdoor komt zijn rapportage tot leven.
Ook zijn er reconstructies, archiefbeelden en originele muziek gecomponeerd door Holocaustslachtoffers. Berlinger en zijn team hebben zorgvuldig samengewerkt met de rechthebbenden van de muziek, zowel bekende componisten als gewone mensen die muziek componeerden tijdens hun gevangenschap.
Hitler and the Nazis: Evil on Trial belooft een krachtige en onthullende kijk te bieden op een van de donkerste periodes in de menselijke geschiedenis. De docuserie is vanaf 5 juni te zien op Netflix. Bekijk hieronder de officiële trailer.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!