Unieke Noorse zombie-film 'Handling the Undead' onthult eerste aangrijpende trailer

Films
zaterdag, 11 mei 2024 om 12:00
6mm1qbnnxurzbbyyochsgvjzmfx
Op 26 september zal de Noorse horrorfilm Handling the Undead zijn debuut maken in de Nederlandse bioscoopzalen. Geïnspireerd door het gelijknamige boek van de Zweedse auteur John Ajvide Lindqvist, neemt deze film een frisse kijk op het zombiegenre. Het weet niet alleen angst op te roepen, maar ook diepe emoties aan te boren.
Het verhaal speelt zich af op een hete zomerdag in Oslo, waar de doden plotseling ontwaken. Dit vormt de basis voor een verhaal dat draait om drie families die in chaos worden gestort wanneer hun overleden geliefden terugkeren. Maar wie zijn deze on-doden en wat willen ze?
Een moeder wordt geconfronteerd met het ontwaken van haar zoon die overleed na een auto-ongeluk; een oudere vrouw herenigt met haar grote liefde op dezelfde dag dat ze hem heeft begraven; een grootvader redt zijn kleinkind van de begraafplaats in een wanhopige poging om zijn dochter uit haar depressie te halen. Handling the Undead is een verhaal over drie families, doordrenkt met elementen van horror, maar ook van hoop en begrip voor datgene wat we niet kunnen bevatten of controleren.
De film wordt geregisseerd door Thea Hvistendahl en het script is mede geschreven door Hvistendahl en John Ajvide Lindqvist, de auteur van het oorspronkelijke boek. Lindqvist, bekend van zijn bekroonde werk Laat de juiste binnen, brengt opnieuw een intrigerend verhaal naar het grote scherm. Het project kan rekenen op een sterrencast, met onder andere Renate Reinsve, Anders Danielsen Lie, Bjørn Sundquis, Bente Børsum, Bahar Pars en Inesa Dauksta.
Handling the Undead beleefde zijn wereldpremière eerder dit jaar op het Sundance Film Festival en oogstte daar al lovende kritieken. Neon heeft de distributierechten voor de Verenigde Staten verworven, met de eerste vertoning gepland op 31 mei 2024 in het IFC Center in New York City, gevolgd door een landelijke release op 7 juni 2024. September Film Distribution brengt de film op 26 september naar Nederland.
Hoewel het zombiegenre vaak wordt geassocieerd met oppervlakkige schrikeffecten, belooft Handling the Undead veel meer te bieden. Het brengt diepe emoties naar voren, zoals verdriet, verlies, hoop en begrip, en biedt daarmee een verfrissende kijk op het thema van leven en dood. Bekijk hieronder de officiële trailer.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!