Nieuwe horrorfilm schokt publiek met gruwelijke vertoning tijdens filmfestival in Chicago

Films
dinsdag, 07 mei 2024 om 20:00
buawwbekyjyfeipos2jicjorghz
Tijdens een recente screening op het Chicago Critics Film Festival heeft de nieuwe horrorfilm genaamd In A Violent Nature voor behoorlijk wat opschudding gezorgd. Berichten doen de ronde van mensen die tijdens de vertoning zelfs moesten overgeven.
Hoewel dergelijke berichten met een korreltje zout genomen moeten worden, lijkt deze titel op basis van de eerste trailer en de langzaam binnendruppelende recensies toch iets bijzonders te zijn. De gimmick van de film is op voorhand al intrigerend: alles wordt getoond vanuit het perspectief van de moordenaar. Dit betekent dat we de sinistere reis van het hoofdpersonage volgen terwijl hij rondgaat en mensen neermaait.
In A Violent Nature is een slasher die een vraatzuchtig, zombieachtig monster volgt terwijl het zijn weg baant door een afgelegen bos. De cast bestaat uit acteurs zoals Ry Barrett, Andrea Pavlovic, Cameron Love, Reece Presley, Liam Leone, Charlotte Creaghan, Lea Rose Sebastianis en Sam Roulston.
Het verhaal begint wanneer een medaillon wordt gestolen uit een ingestorte brandtoren in het bos, waar het rottende lijk van Johnny begraven ligt. De diefstal wekt een wraakzuchtige geest op die al 60 jaar sluimert. Het lichaam van de geest wordt opnieuw tot leven gewekt en richt zijn woede op een groep vakantievierende tieners die verantwoordelijk zijn voor de diefstal. Wat volgt is een spannend kat-en-muisspel, waarbij het monster systematisch de groep en iedereen die zich op zijn pad bevindt, afslacht.
De film is zowel geschreven als geregisseerd door de getalenteerde filmmaker Chris Nash, die zijn regiedebuut maakt na vele eerdere korte films. Nash staat ook bekend om zijn werk op het gebied van speciale effecten en was de supervisor van de creature effects in Psycho Goreman.
De première van de film vond plaats op het Sundance Film Festival 2024 in de Midnight-sectie, waar het de aandacht trok van zowel critici als horrorfans. IFC zal In A Violent Nature vanaf 31 mei vertonen in Amerikaanse bioscoopzalen. Helaas is het nog niet duidelijk of de horrorfilm ook in Nederland te zien zal zijn. Bekijk hieronder de officiële trailer.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!