Netflix verrast met de komst van de bejubelde horrorserie 'Chucky'

TV en Series
maandag, 06 mei 2024 om 22:24
qnzqmb1k9kbnemei1dztbihah4y
Voor Netflix-kijkers die dol zijn op de moordlustige pop Chucky, is er goed nieuws: Naast de zevende film in de franchise, Cult of Chucky, is vanaf 1 juni nu ook de vervolgserie Chucky, gecreëerd door Don Mancini, te zien op de streamingdienst.
De serie Chucky volgt een spoor van vernieling die de beruchte pop achterlaat terwijl hij een reeks mysterieuze moorden begaat in een rustige stad in de Verenigde Staten. De serie, geproduceerd door Mancini en David Kirschner, heeft positieve reacties ontvangen van critici en kan rekenen op een IMDb-score van 7.3.
Het verhaal speelt zich af in de stad Hackensack, New Jersey, waar de 14-jarige Jake Wheeler een Good Guy-pop koopt op een rommelmarkt voor zijn hedendaags kunstproject tijdens het Halloween-seizoen. Hij ontdekt al snel dat de pop bezeten is door de ziel van de seriemoordenaar Charles Lee Ray, beter bekend als Chucky. Jake wordt al snel verdachte in een reeks vreemde gebeurtenissen rondom de pop, die een golf van schokkende moorden in de stad ontketent.
Bovendien verkennen een reeks flashbacks het verleden van Charles als een ogenschijnlijk normale jongen die op de een of andere manier een van de beruchtste moordenaars van Hackensack werd. Met hoofdzakelijk tieners in de hoofdrol en gepromoot als een "coming of rage" verhaal, behandelt de serie thema's als seksualiteit, pesten en moord.
Het is helaas niet duidelijk of het slechts om één seizoen gaat, of dat we worden getrakteerd op alle drie de seizoenen. Eerder dit jaar voegde Netflix een andere top-horrorserie, FROM, toe aan het aanbod, die helaas ook slechts met één seizoen zijn debuut maakte op de streamingdienst. Het is dus aannemelijk dat Chucky ook slechts één - hooguit twee - seizoenen zal tellen.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!