Ahmed Best is Darth Jar Jar in de eerste trailer van 'LEGO Star Wars: Rebuilding the Galaxy'

TV en Series
dinsdag, 07 mei 2024 om 8:00
lgo uhd sdr rec709 ep102 01211008
Op 13 september brengt Disney+ een nieuwe animatiespecial naar het kleine scherm: LEGO Star Wars: Rebuilding the Galaxy. Deze vierdelige special belooft een avontuurlijke en komische reis te worden door een melkwegstelsel waarin de grenzen tussen goed en kwaad vervagen en waarin zelfs de meest onwaarschijnlijke personages hun opwachting zullen maken.
In LEGO Star Wars: Rebuilding the Galaxy wordt het volledige Star Wars-galaxy compleet door elkaar geschud wanneer een doodgewone nerf-herder, Sig Greebling (vertolkt door Stranger Things-ster Gaten Matarazzo), een krachtig artefact ontdekt in een verborgen Jedi-tempel. Hij belandt in een nieuw, wonderlijk wild en verdraaid universum waarin helden slechteriken zijn en slechteriken helden, en waarin de toekomst van alles afhangt van Sig die de held moet worden die alle stukjes weer op hun plek kan leggen.
De teaser trailer biedt een glimp van de creatieve en hilarische mix-ups binnen LEGO Star Wars: Rebuilding the Galaxy, waaronder Ewok-bountyjagers, Geonosian Jedi, en, verbazingwekkend genoeg, Darth Jar Jar, met de stem van Ahmed Best: "Mesa going to hurt yousa!" Naast Matarazzo en Best worden ook Tony Revolori, Bobby Moynihan, Marsai Martin, Michael Cusack en Mark Hamill toegevoegd aan de getalenteerde stemmencast van de special.
James Waugh, uitvoerend producent van de special, benadrukt het speelse karakter van het project, dat voortkomt uit de langdurige samenwerking tussen Lucasfilm en de LEGO Group. Hij prijst de creatieve krachten achter de special, Dan Hernandez en Benji Samit, bekend van hun werk aan projecten als Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant Mayhem, Pokémon Detective Pikachu, en The Addams Family 2.
De special introduceert niet alleen een verdraaide versie van de Star Wars-galaxy, maar lijkt ook nieuwe LEGO-sets te inspireren, zoals de geruchten suggereren over mogelijke sets met onder andere Darth Jar Jar en Jedi Bob. Hoewel deze geruchten nog moeten worden bevestigd door de LEGO Group, zouden deze lanceringen mooi aansluiten bij de release van LEGO Star Wars: Rebuilding the Galaxy.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!